vestnik

Nafta: Lendavska kobra spet pičila

Tomo Köleš, 21. 4. 2018
Aleš Cipot
Drugi zadetek je dosegel Vedran Vinko, ki se s skupno 11 goli počasi približuje vrhu lestvice strelcev. 
Aktualno

V uvodni tekmi 24. kroga druge lige so nogometaši Nafte v Ljubljani nadaljevali tam, kjer so v torek končali v Lendavi. Ilirijo so premagali s 4 : 0, z novimi tremi zadetki pa je sedaj Marko Roginić najboljši strelec lige.

Potem, ko je v torkovem večeru v svojem športnem parku Nafta poteptala Zarico z 9 : 0, je v soboto popoldne z lahkoto v Ljubljani odpravila še domačo Ilirijo. S tem, da je tokrat dala vse zadetke v drugem polčasu. V prvem sta moštvi pokazali povprečno in počasno predstavo, več posesti in majavih priložnosti pa je imela Nafta.

Ilirija 1911 - Nafta 1903 0 : 4 (0 : 0)
Stadion Ilirija v Ljubljani, 150 gledalcev, sodnik: Roberto Ponis (Koper).
Strelca: 0 : 1 Roginić (47), 0 : 2 Vinko (53), 0 : 3 Roginić (67), 0 : 4 Roginić (84).


V drugem delu je po odločnosti, hitrosti in kakovosti prevladovalo samo eno moštvo, lendavska napadalca Marko Roginić in Vedran Vinko pa sta vnašala strah in trepet med obrambo Ilirije. V 47. minuti je po podaji Damirja Zeljka z leve strani žogo slabo odbil domači branilec, Roginić pa jo je zabil v bližnji zgornji kot Ilirijinih vrat - 0 : 1. V 53. minuti je prišel predložek spet z leve strani, tokrat je bil podajalec Marko Malešević, Mateo Monjac ni dobro zadel žoge, zato pa je nanjo naletel Vedran Vinko in jo s strelom po tleh zabil v mrežo - 0 : 2.


V 67. minuti je Vinko pobegnil po desni strani in streljal, vratar Toni Šušković pa je žogo odbil le do Roginića, ki mu ni bilo težko zadeti - 0 : 3. V 84. minuti je kot z leve strani izvajal Malešević, na robu kazenskega prostora pa je visoko skočil Roginić in po strelu z glavo v lepem loku poslal žogo v mrežo - 0 : 4. Ko je lendavski napadalec, ki je v življenjski formi, malce pred koncem odšel z igrišča, so mu zaploskali tudi navijači nasprotne ekipe.


Nafta je v drugem polčasu delovala kot popolnoma uigrana celota, kjer je bilo vse na svojem mestu, začenši z obrambo, ki ji je z desne strani tokrat brezhibno poveljeval Leon Šeruga, ki je prekinjal napade domačih in začenjal akcije svoje ekipe, kakor je to na drugi strani počel tudi Malešević. Lendavčani so z novimi tremi točkami ubranili drugo mesto na lestvici (51 točk), čeprav je tudi Drava premagala Rogaško s 3 : 0 in ima sedaj točko manj (50). Nafta je s to zmago vrgla rokavico Muri (59), za katero zdaj zaostaja osem točk, le da Sobočani v nedeljo še igrajo doma z Jadranom. Popolnoma pa se je spremenilo stanje na lestvici najboljših strelcev, kjer je bil praktično od začetka v vodstvu Luka Bobičanec (Mura). Bobi je sedaj s 14 zadetki padel na drugo mesto, saj ga je s prvega izrinil Roginić s 17 goli, s tem da jih je v zadnjih šestih tekmah dal kar deset oziroma v zadnjih treh srečanjih kar osem.


A Bobičanec bo, kot že rečeno, imel svojo priložnost v nedeljo na Fazaneriji, ko bo Mura gostila dekanski Jadran. Ob napovedanih temperaturah do 27 stopinj bo to krasen dan za nogometno tekmo.
Nogometaši Veržeja so v tem krogu na gostovanju v Radomljah izgubili s Kalcerjem 3 : 2 (2 : 0), zadetka Ketiša v 66. in Volmajerja v 85. minuti pa sta bila premalo za dosego točke. Veržej ostaja čvrsto na zadnjem mestu (13 točk).
Nafta: Raduha, Šeruga, Živko, Malešević, Leuštek, Novinić, Osmanaj (Grabant, 79), Zeljko, Monjac (Oštrek, 64), Vinko, Roginić (Vöröš, 86).

nogomet Nafta 1903, nogomet, Lendava Marko Roginić Vedran Vinko zadetki Ilirija - Nafta 0 : 4