vestnik

Najuglednejši delodajalec 2018 znova Krka

Vestnik, 23. 1. 2019
Simona Bozic
Aktualno

V raziskavi je sodelovalo več kot 13.000 anketirancev, ki so po različnih kriterijih ocenjevali ugled posameznih slovenskih podjetij.

Priznanje zaposlitvenega portala Mojedelo.com za najuglednejšega delodajalca leta 2018 je že sedmič prejela novomeška farmacevtska družba Krka. V raziskavi je sodelovalo več kot 13.000 anketirancev ki so po različnih kriterijih ocenjevali ugled posameznih slovenskih podjetij.
Kot je ob prevzemu plakete povedala direktorica Krkinega Kadrovskega sektorja, ga. Dori Gorenc, pozitivno zunanjo podobo podjetja in ugled delodajalca ustvarjajo predvsem dobri rezultati in zavzeti zaposleni. Eno brez drugega ne gre in nič od tega ni samoumevno.»Zato vlagamo in skrbimo za dobre delovne pogoje, varno in kakovostno delo, izobraževanje in razvoj zaposlenih. Ob tem je pomembno, kako zaposlene vodimo, kako v podjetju komuniciramo in kakšne vrednote živimo. Vse to se odraža tudi navzven, v širši javnosti,« je še poudarila.

10 razlogov, zakaj v Krki verjamejo, da so dober delodajalec
1. So uspešno podjetje, ki na temelju znanja, delavnosti in inovativnost vedno znova uresničuje cilje.
2. Delujejo v mednarodnem okolju, zato zaposlenim omogočajo delo v tujini in možnost razvoja mednarodne kariere. Prizadevajo si krepiti podobo velike in zrele, a hkrati ustvarjalne in podjetne delniške družbe.
3. Nenehno vlagajo v znanje in strokovni razvoj zaposlenih. Izobražujejo se doma in v tujini, zato so njihovi sodelavci med najboljšimi na svojih področjih dela in se lahko soočajo z izzivi, ki jih pred posameznike, skupine in celotno podjetje postavlja globalna konkurenca.
4. Vzpostavljajo in ohranjajo delovno okolje, ki stremi k stalnim izboljšavam. Zaposlene spodbujajo k podajanju koristnih predlogov in izboljšav, s čimer jih usmerjajo k razmišljanju o boljšem in učinkovitejšem delu. Poleg denarnih nagrad predlagatelji na dnevu Krkinih priznanj dobijo tudi posebna priznanja, kar je dodatna spodbuda za inovativnost.
5. Nagrajujejo odličnost – v znanstvenoraziskovalnem delu s podeljevanjem Krkinih priznanj, pri delu z izborom naj sodelavca in pri vodenju z izborom naj vodje. Priznanja pa podeljujejo tudi najboljšim sodelavcem na področju marketinga in registracij zdravil. Vsako leto organizirajo prireditev Krkina priznanja, kjer razglasijo naj sodelavce in naj vodje, poleg tega pa podelijo jubilejne nagrade in nagrade predlagateljem najboljših koristnih predlogov in izboljšav.
6. Za dobro zdravje in dobre medsebojne odnose poskrbijo na športnih in kulturnih dogodkih. Skladno s svojim poslanstvom živeti zdravo življenje organizirajo za zaposlene različne prostočasne športne aktivnosti v okviru Trim kluba Krka. Organizirajo tudi preventivne zdravstvene, rekreativne in družabne programe.
7. Kakovost življenja zaposlenih bogati kulturno-umetniško društvo, ki združuje galerijsko dejavnost, pevski zbor, gledališki klub, ustvarjalne delavnice in organizacijo obiskov prireditev.
8. Ob zahtevnem delu ne pozabljajo na kakovostne medosebne odnose. Pohvalijo se lahko z dobro organizacijsko klimo, ki omogoča zavzeto in ustvarjalno delo ter doseganje ambicioznih ciljev. Dobre odnose krepijo tudi na druženjih krkašev, ki so pomemben del Krkine kulture. Srečujejo se na Krkinem dnevu – družabnem srečanju vseh zaposlenih in njihovih družinskih članov, ter na športnem dnevu vseh zaposlenih, na dnevu Krkinih priznanj, na novoletnih srečanjih in drugod. Vsako leto organizirajo tudi srečanje upokojencev.
9. Za redno obveščanje zaposlenih skrbijo z internima publikacijama Utrip in Bilten ter z intranetom, imenovanim Krkanet. Na začetku vsakega poslovnega leta uprava pomembne informacije predstavi tudi v okviru zborov delavcev.
10. So družbeno odgovorno podjetje – z razvojem visokokakovostnih procesov pospešeno razvijajo proizvodnjo, s katero čim manj obremenjujejo naravo. Zavzemajo se za uravnotežen razvoj, posebno pozornost pa namenjajo varstvu zdravja zaposlenih in okolja.


Delodajalci z najvišjimi količniki ugleda so poleg Krke še A1 Slovenija, Akrapovič, Banka Slovenije, Bayer, Dars, Fraport Slovenija, IBM Slovenija, Lek, Microsoft, ministrstva RS, Telekom Slovenije in Zavarovalnica Triglav. Poleg omenjenih so najuglednejši delodajalci po posameznih področjih oz. panogah še Gen-I, Petrol, Kompas, Medex, Pipistrel, Porsche Slovenija, Adecco, Jelovica hiše in Deloitte.Portal Moje delo je ob tem najavil, da so k sodelovanju povabili evropsko podjetje Universum Global, ki se ukvarja z raziskavami ugleda. Tako bodo raziskavo prihodnje leto izvedli s pomočjo njihove metodologije ter s svojim znanjem, strokovnjaki in izkušnjami.

54da689f6377f8992503d4299344a5dc
Igor Napast

Krka
Družba Krka je že sedmič prejela priznanje za najuglednejšega delodajalca. 
delodajalci mojedelo.com krka