vestnik

(DUET HAPPY VIBE) Napolniti sebe in druge s pozitivnimi občutki

Jože Gabor, 9. 7. 2020
Niko Časar
Že večkrat sta se predstavili tudi v Prekmurju.
Popularno

Murskosobočanka Julija (Julie) in Celjanka Tajana od leta 2016 nastopata skupaj s pestrim repertoarjem priredb znanih slovenskih in tujih skladb v akustični izvedbi.

Julija Fajhtinger, ki je profesorica glasbe na Akademiji za glasbo ter spremljevalna pevka in kitaristka Tinkare Kovač, v duetu Happy Vibe igra kitaro in poje. Tajana Novak, ki je prav tako profesorica glasbe, natančneje tolkal, na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor, pa je v nastopih z Julijo ob igranju na kahon (cajon) še spremljevalna pevka.

happy, vibe, julija-fajhtinger, tajana
Tilen Sapač
Nastopata tako s skladbami popularne glasbe in zimzelenimi melodijami kakor tudi rocka in džeza v akustični izvedbi. FOTO TILEN SAPAČ

Nastopata z akustičnimi izvedbami skladb popularne glasbe in zimzelenih melodij kakor tudi rokovskih in džezovskih skladb, pravi Julija Fajhtinger. »S svojimi nastopi želiva poslušalce s pomočjo glasbe napolniti s pozitivnimi občutki. Pred začetkom pandemije sva imeli v načrtu veliko nastopov, tudi po tri na teden, a so žal vsi odpadli. Sedaj se dogovarjava za nastope v naslednjih mesecih, a je opaziti, da so organizatorji še precej negotovi. Marsikje še ni trdnih terminov.« Ker ena prebiva v Celju, druga pa v Murski Soboti, v času omejitev zaradi koronavirusa tudi vaditi nista mogli skupaj, sedaj pa nadaljujeta s polno paro.

sprehod-ob-glasbi, murska-sobota, happy-vibe
Niko Časar
Ker ena prebiva v Celju, druga pa v Murski Soboti, v času omejitev zaradi koronavirusa tudi vaditi nista mogli skupaj, sedaj pa nadaljujeta s polno paro.

Doslej sta nastopali po Sloveniji in na Hrvaškem. Obe radi poslušata različne zvrsti glasbe, ki jih tudi izvajata. »V repertoarju imava veliko skladb, ki jih potem izbereva tako, da program prilagodiva temu, kakšno glasbo imajo radi poslušalci, za katere nastopava. Nastopali sva tako za ljubitelje glasbe, kjer je prevladovala mlada publika, kakor tudi za srednjo generacijo in starejše. Sva prava enciklopedija znanih zimzelenih melodij, glasbe, ki so jo radi poslušali naši starši in stari starši ter generacije pred njimi. Prilagajava pa se tudi novim tokovom glasbe.« Že večkrat sta se predstavili tudi v Prekmurju in sodelovali pri organizaciji dobrodelnega koncerta v Černelavcih z naslovom Delaj s srcem.
Tako s svojim pedagoškim delom kakor tudi glasbenimi nastopi ves čas dopolnjujeta svoje glasbeno znanje. Veselita se novih izzivov. Tak je bil tudi nedavni spletni koncert, ki so ga snemali v Celjskem mladinskem centru in si ga bodo ljubitelji glasbe lahko ogledali konec junija. Izvedbe svojih skladb objavljata na spletu. Načrtujeta tudi predstavitev svoje prve avtorske skladbe. »Ko bo pravi čas,« pravi Julija.

happy, vibe, julija-fajhtinger, tajana
Tilen Sapač
Julija in Tajana kot duet Happy Vibe – kitara, kahon in nežni vokali. FOTO TILEN SAPAČ

Sama je kot spremljevalna pevka Tinkare Kovač letos nastopala na tekmovanju Ema 2020. S Tinkaro bo v prihodnjih mesecih nastopala na koncertih po Sloveniji, med drugim tudi v Murski Soboti konec julija. Tajana Novak pa sodeluje s pevcem Domnom Kumrom in je bobnarka na njegovih koncertih. »Nastopi v živo naju s Tajano vedno napolnijo s pozitivno energijo in spodbudijo k nadaljnjemu, še boljšemu glasbenemu ustvarjanju,« za konec še dodaja Julija.
happy-vibe duet