vestnik

Ne pozabite na plačilo dohodnine, danes je zadnji rok

Vestnik, 31. 7. 2019
Andrej Petelinsek
Danes je zadnji rok za doplačilo dohodnine. 
Aktualno

Tisti, ki so informativne izračune prejeli v začetku junija, imajo še danes čas, da poravnajo doplačilo dohodnine za leto 2018. Državi bodo vsi skupaj vrnili nekaj več kot 41 milijonov evrov. 

Drugi sveženj informativnih izračunov za dohodnino je junija prejelo 590.109 zavezancev. 60,1 odstotkov teh zavezancev bo del plačane dohodnine dobilo vrnjeno. Povprečen znesek vračila je 582 evrov, vsem skupaj pa bo država vrnila 206,5 milijona evrov. Tisti, ki so olajšavo za vzdrževane družinske člane uveljavljani elektronsko prek sistema eDavki so vračilo prejeli pred dvema tednoma, ostali pa lahko denar pričakujejo danes.
Kot poroča STA, mora dohodnino iz drugega svežnja doplačati četrtina davčnih zavezancev. V povprečju bo vsak plačal 311 evrov, kar bo skupaj naneslo 41,1 milijona evrov. Brez vračila ali doplačila dohodnine je bilo 17,5 odstotkov izračunov. Teh pa niso dobili tisti, za katere na Finančni upravi Republike Slovenije od izplačevalcev dohodkov niso prejeli podatkov o odmeri dohodnine. Ti imajo še danes čas, da napoved vložijo sami.
Rok za plačilo dohodnine ne velja za tiste, ki so zoper informativni izračun vložili ugovor, saj ta zadrži izvršitev.
Epa
furs doplačilo dohodnine