vestnik

Andrej Steyer: Ne zaradi politike, vlade, aktivistov in drugih razlogov, zaradi sebe se vprašajmo, kaj lahko naredimo

Vestnik.si, 12. 11. 2021
Marina Vrbnjak
Župan Občine Apače Andrej Steyer
Aktualno

Župan Občine Apače Andrej Steyer je na občane naslovil zapis, v katerem je pozval k upoštevanju veljavnih ukrepov.

"Kljub čudovitemu času jeseni in barvnih simfonij narave, se ponovno soočamo s težko situacijo širjenja okužb. Posledice so v močni obremenitvi naših bolnišnic, zdravstvenega osebja, verjamem pa, da vpliva tudi močno na vse vas. Ponovno se soočamo s številnimi ukrepi, ki nikomur niso povšeči. A dejstvo je, da epidemija zahteva kolektivni pristop. Res da imamo številne pravice, ki so nam zagotovljene tako ali drugače, res pa je tudi, da imamo odgovornost do družbe, v kateri živimo in v kateri vse te pravice lahko uživamo. Zato prosim, ne zaradi politike, vlade, raznih aktivistov ali drugih zunanjih razlogov, ampak zaradi sebe - vprašajmo se, kaj lahko naredimo, da bomo ta čas premagali skupaj. Kaj lahko sam naredim, da preprečim kako žrtev virusne okužbe. V kolikor izpostavljam "mojo" pravico, je najprej pomembno ugotovili, ali sem izpolnil "mojo dolžnost, ki jo imam v strukturi urejene družbe do sočloveka. Četudi verjamete, da je vse skupaj zarota, je pomembno samo to, da preprečimo širjenje okužb. Dajmo slediti temu cilju, zaščitimo drug drugega," je pozval Steyer, ki se sicer poklicno ukvarja z virologijo in mikrobiologijo.

Nadalje je še zapisal, naj so občani pozorni na ljudi okoli sebe in na tiste, ki si ne morejo pomagati. O tem lahko obvestijo tudi prostovoljce in druge organizacije v občini. 

"Dajmo priložnost življenju. Po mavrični jeseni, čarobni zimi, bo sledila zaljubljena pomlad, ki nas popelje v veselo poletje. Z našimi pravicami in dolžnostmi - vedno in povsod," je zaključil. 

apače
Nataša Juhnov
Apače.

andrej-steyer občina-apače covid poziv