vestnik

Nekatere goričke občine dobile ulične zbiralnike za jedilno olje in rabljena oblačila

Vestnik, 1. 3. 2021
Radio Kum
Zbiralnik za uporabna oblačila. Fotografija je simbolična.
Aktualno

Podjetje Saubermacher Komunala Murska Sobota je v akciji Pozabljeni resursi, ki poteka v sklopu LAS Goričko 2020, namestila ulične zbiralnike za zbiranje odpadnega jedilnega olja in rabljenih oblačil v več goričkih občin.

Nova zbiralnika je prejela občina Šalovci, nahajata pa se na zbirnem mestu na parkirišču za občinsko stavbo v Šalovcih. Tudi v občini Grad sta zbiralnika postavljena na zbirnem mestu, in sicer pri bencinski črpalki Grad. V občini Gornji Petrovci, kjer je zbiralnik za odpadno jedilno olje že stal pri večstanovanjskem bloku v Gornjih Petrovcih, so sedaj dobili dodatna dva zbiralnika za odpadno olje in rabljena oblačila, postavljena pa sta pri parkirišču za vaško dvorano. 

zbiralnik Bimas za odpadno jedilno olje
revija Zarja
Zbiralnik za odpadno jedilno olje.

Ulične zbiralnike imajo na več različnih lokacijah v mestni občini Murska Sobota, v Svetem Juriju ob dovozni cesti k trgovini Spar v občini Rogašovci, v Beltincih pri trgovini Spar, v Turnišču na parkirišču Supermarketa Jager, v Dobrovniku pred sedežem krajevne skupnosti, v Odrancih pri občinski stavbi ter v Črenšovcih pri kmetijski zadrugi. 

V zbiralnik za odpadno jedilno olje, ki je rumene barve, sodi uporabljeno jedilno olje, ki je bilo toplotno obdelano, ne sodijo pa masti in maščobe, ostanki hrane, motorna olja, voda in druga tekočina, jedilni pribor ali drugi tekoči in trdni odpadki. Prav tako v zbiralnik za rabljena oblačila ne sodijo umazana oblačila, vzglavniki, prešite odeje, vzmetnice, trde igrače ali dežniki, temveč vse vrste oblačil, posteljno perilo, hišni tekstil in čevlji v parih, oblačila iz usnja, torbice, plišaste igrače ter kape, šali in rokavice. 

Saubermacher-Komunala zbralnik-za-jedilno-olje