vestnik

Nevihte ovirale promet, dosegla nas je ohladitev

I.B., 24. 8. 2018
Pixabay
Začetek vikenda bo deževen.
Aktualno

Večji del Slovenije so včeraj zajele napovedane nevihte, pristojni so voznike ponovno opozarjali, da ne ustavljajo pod nadvozi in v predorih. Pred nami je hladnejši in deževen vikend. 

Padavine, ki jih je spremljalo grmenje in bliskanje, so zajele tudi že našo pokrajino, podobno pa je tudi drugod po Sloveniji. S Prometno-informacijskega centra so poročali, da so nevihte v večjem delu države ovirale promet, zato so voznike opozarjali na strpno vožnjo. Obenem pa jih pozivali, da ne ustavljajo pod nadvozi in v predorih.

Deževen vikend

Nevihte bodo po napovedih vremenoslovcev zvečer še bolj pogoste, nadaljevale pa se bodo tudi v noč. Za soboto velja tudi opozorilo Agencije Republike Slovenije za okolje zaradi možnih neviht z močnejšimi nalivi in sunki vetra. Jutri zjutraj naj bi bile močnejše padavine predvsem na Obali in v jugozahodni Sloveniji, zaradi močnejšega jugozahodnega vetra pa se lahko organizirajo v nevihtne linije. Na vreme med vikendom bo vplivalo tudi ciklonsko območje s središče nad severno Italijo in severnim Jadranom. Dež naj bi oslabel v nedeljo popoldan in do večera povsod ponehal.V začetku prihodnjega tedna nas čakajo sveža jesenska jutra z meglo po nižinah. V sredo in v četrtek pa lahko spet pričakujemo vroče vreme in temperature blizu30 °C.
Animacija temperature zraka in smeri vetra od danes do ponedeljka. Ohladitev bo izrazita.

Profimedia
Čaka nas izrazita ohladitev. 
vreme arso