vestnik

Ni več razlogov, da bi turniški vodnjak odklopili od sistema A

Majda Horvat, 28. 6. 2018
Aktualno

Turniška občina sklenila upravljavsko pogodbo z Eko parkom, velikopolanska občina ostaja pri svojem 

Občina Turnišče in podjetje Eko park bosta po sklenjenih pogodbah o najemu vodovodnega sistema in upravljanju jutri opravila delno predajo oziroma prevzem omrežja, zaradi zdajšnje odsotnosti nekaterih odgovornih pa ga bodo dokončali sredi julija. V sklopu tega je tudi turniški vodnjak, ki je pomemben kot drugi vodni vir za oskrbo s pitno vodo v sistemu A pomurskega vodovoda in delno že zdaj polni vodohran v Črenšovcih za oskrbo črenšovske in odranske občine.


S tem je Eko park postal tudi formalno upravljanje sistem A na območju vseh šestih občin družbenic, razen na območju velikopolanske občine, ki še naprej zagotavlja pitno vodo iz lastnega vodnjaka, z vodovodnim sistemom pa upravlja občina sama. Omrežji velikopolanskega vodovoda in sistema A sta razčlenjena, tako da ne prihaja do pretakanje vode


Turniška občina in Eko park pa sta po dolgotrajnih pogajanjih sklenila dogovor tudi glede opravljanja storitev, oziroma vključevanja občinskega komunalnega podjetja JP Varaš pri upravljanju in vzdrževanju vodovodnega sistema na območju njihove občine. Dogovorili so se, da bo JP Varaš porabnikom izstavljalo račune, denar pa se bo stekal na računu Eko parka, upravljalec pa bo na osnovi elaborata o oblikovanju cen občini plačeval najemnino. Prav tako bo JP Varaš po naročilu Eko parka izvajalo storitve vzdrževanja na primarnih in sekundarnih vodih, te pa bodo plačane po ceniku Eko parka tako za material kot za delo, in sicer po urni postavki njihovih vzdrževalcev. Vzdrževanje vodnega vira in transportnih vodov bo ostalo v pristojnosti Eko parka.

vodovod sistem a sistem A pomurski vodovod