vestnik

Nižje temperature bodo prinesle začetek kurilne sezone

I.B., 16. 9. 2019
Pixabay
Koledarska jesen se prične 23. septembra.
Aktualno

Vremenoslovci za sredo napovedujejo poslabšanje vremena in ohladitev ozračja. Marsikje naj bi bili tudi izpolnjeni pogoji za pričetek kurilne sezone.

Danes bodo najvišje dnevne temperature od 24 do 28 stopinj Celzija. Na Agenciji za okolje Republike Slovenije (ARSO) napovedujejo, da bo jutri v zahodni in severni Sloveniji zmerno do pretežno oblačno, čez dan pa se bo postopno pooblačilo tudi drugod. Popoldne in zvečer bodo možne krajevne padavine. Jutrišnje jutranje temperature se bodo gibale med 11 in 16, dnevne pa med 23 in 28 stopinj Celzija. V noči na sredo bodo padavine postajale vse pogostejše, zapihal pa bo severovzhodnik. Padavine naj bi dopoldne ponehale, bo pa hladneje, nekje okrog 15 stopinj Celzija. 

Kot napovedujejo vremenoslovci na 24ur.com, nam bo v sredo dosegla izrazita hladna fronta, ki bo prinesla okrog deset stopinj nižje temperature. Najhladnejši jutri naj bi bili v petek in soboto. Kot poročajo, se bo v zatišnih legah pojavila slana, čez dan pa bodo temperature po celotni Sloveniji, razen na Primorskem, ostale pod 20 stopinjami Celzijami. V koledarsko jesen naj bi po napovedih vstopili z jutranjimi temperaturami okrog deset, dnevnimi pa malo na 20 stopinj Celzija. Ohladitev bo marsikje poskrbela za to, da bodo izpolnjeni pogoji za začetek kurilne sezone. 

a773c540798cdd0a7bc7e64df1245431
Shutterstock
V prihodnjih dneh bo nastopila kurilna sezona.

Kurilno sezono določi ARSO, začne pa se tretji dan, ko je zunanja temperatura v drugi polovici leta ob 21. uri tri dni zapored nižja ali enaka 12 stopinjam Celzija. 

kurilna-sezona arso vreme jesen