vestnik

Nogometaši iz SBMS evropski prvaki

M.H., 27. 9. 2022
Osebni arhiv
Nogometaši iz SBMS evropski prvaki.
Aktualno

Pomerilo se je 14 ekip iz 13 evropskih držav, najboljši vratar turnirja Blaž Hüll

Na povabilo organizatorja, Kliničnega centra Ljubljana, se je ekipa Splošne bolnišnice (SB) Murska Sobota konec prejšnjega tedna udeležila tradicionalnega evropskega nogometnega prvenstva med bolnišnicami, ki se je letos odvijalo v Umagu na Hrvaškem. Namen prvenstva, ki se odvija od leta 1993 v različnih evropskih državah, je druženje zdravstvenega osebja iz različnih okolij. Letos se je v nogometu pomerilo 14 ekip iz 13 evropskih držav, ženske članice pa so skrbele za takojšnjo zdravstveno oskrbo na terenu in bučno podporo tekmovalcem.

sbms, bolnišnica, nogomet
Osebni arhiv
Nogometaši iz SBMS evropski prvaki.

V skupini je ekipa SB Murska Sobota prvo tekmo s Češko odigrala neodločeno (1 : 1), nato pa zanesljivo premagala ekipe iz Portugalske (2 : 1), Francije (6 : 0), Hrvaške (1 : 0) in Walesa (3 : 0). Tako so se uvrstili v polfinale, kjer so se pomerili z Angleži. Slednje so premagali s 4 : 0 in se prebili v končni dvoboj za lovoriko. V finalu so se srečali z ekipo brez oddane točke, Nemci. Tudi Nemcem, ki so zgolj v prvih minutah finala pokazali nekaj lepih akcij, niso dovolili, da bi se razigrali.

S hitro, kombinatorno igro so igralci SB Murska Sobota dvakrat zadeli, pritisk nato do konca tekme še stopnjevali in zasluženo ter visoko slavili zmago s kar 5 : 0. Z osvojitvijo naslova so si priigrali vstopnico za naslednje prvenstvo, ki bo leta 2023 najverjetneje na Portugalskem. Ob prejemu pokala, medalj za najboljšo ekipo ter nagrade za najboljšega vratarja turnirja, ki jo je prejel Blaž Hüll, so se na večerji skupaj poveselili ter se še isti dan vrnili med sodelavce in k bolnikom.

Člani zmagovalne ekipe se zahvaljujejo vodstvu bolnišnice, ki jim je omogočilo udeležbo, veselijo pa se že naslednjega prvenstva.

sb-ms nogomet turnir zdravstveni-delavci