vestnik

November je bil najhladnejši v zadnjih devetih letih, december prinaša sneg

Vestnik, 1. 12. 2020
Vestnik.si
Sneg naj bi jutri in v četrtek zapadel vse do nižin.
Aktualno

Danes se začenja meteorološka zima, jutri in v četrtek pa naj bi sneg zapadel vse do nižin. Policisti ob tem opozarjajo na previdno vožnjo in ustrezno pripravo vozila na zimske razmere.

Danes smo se zbudili v megleno jutro, čez dan pa se je pooblačilo. Najvišje dnevne temperature so bile malo nad ničlo.

Sreda bo oblačna, zjutraj in dopoldne se bodo na jugu začele pojavljati rahle padavine, ki se bodo popoldne nekoliko okrepile in razširile nad večji del Slovenije, napovedujejo pri Agenciji za okolje RS (ARSO). Po nižinah Primorske bo deževalo, drugod pa snežilo. Jutrišnje jutranje temperature bodo od -5 do 0, najvišje dnevne pa od -3 do 1, še pravijo vremenoslovci. 

goričko, sneg, pomlad
Damjana Nemeš
Sneg naj bi jutri in v četrtek zapadel vse do nižin.

Meteorologi so tudi ugotovili, da je bil letošnji november v nižinah skoraj enako topel, kot je bilo povprečje v obdobju med leti 1981 in 2010. Je pa bil najhladnejši po letu 2011. 

Meteorologi sicer napovedujejo, da bo največ snega zapadlo v pasu od Gorenjske proti Notranjski, padavine pa bodo začele nastajati že dopoldne. Popoldne se bo sneženje okrepilo in zajelo večji del Slovenije, najmočnejše sneženje pa pričakujejo v noči na četrtek. V četrtek dopoldan naj bi padavine začele slabeti in bodo popoldne le še na vzhodu države. 

Zaradi napovedanega sneženja policisti pozivajo k previdnosti na cesti ter pripravi vozil na zimske razmere, ki poleg zimskih gum vključuje tudi preverjanje ravni različnih tekočin v avtomobilu, stanje akumulatorja, nameščene morajo biti učinkovite metlice brisalcev, tudi luči in ostali deli vozila morajo delovati brezhibno.  

vreme arso meteorološka-zima