vestnik

Med občinami, ki so včeraj izstopale, spet prekmurske

Vestnik.si, 23. 11. 2020
Nataša Juhnov
V Lendava so včeraj zabeležili 29 okužb.
Aktualno

"Včeraj je bilo bistveno manj testiranj, le 1742, kar ni presenečenje, saj so nedeljski podatki po navadi atipični, obseg testiranj pa manjši. Pri tem je bilo 470 pozitivnih primerov, delež okuženih pa je bil 27-odstoten, je na današnji dopoldanski novinarski konferenci o aktualnem stanju glede širjenja virusa in bolezni covid-19 povedal vladni govorec Jelko Kacin. Podobni podatki so bili tudi prejšnji ponedeljek.

"Epidemija se bistveno še ne umirja. Nihamo na platoju, velikega in težko pričakovanega upada še kar ni, zdi pa se, da se razmere ne poslabšujejo. Vse to kaže, da je virusa zlasti na delovnih mestih še vedno več, kot pa ga uspemo identificirati oziroma potrditi, zato se število okužb ne zmanjšuje," poudarja. Več o trendih bo znano sredi tedna.

Podatki okužb po občinah kažejo, da so med občinami, ki so včeraj izstopale, tudi prekmurske občine. Največ okužb so zaznali v občini Lendava, kjer so zabeležili 29 okužb, po devet pa v občinah Beltinci in Murska Sobota.

kacin-vidmar
Arhiv
Jelko Kacin: Podatki za nedeljo so ponavadi atipični.

Podatki iz domov za starejše (DSO) kažejo, da se je število okuženih povečalo za 96, aktivno okuženih pa je 2643. Do zdaj je zbolelo tudi 1777 zaposlenih, ki so se okužili ali na delovnem mestu ali v prostem času. Problematični so tudi vdori okužb v domove.

Dotaknil se je tudi razmer po slovenskih bolnišnicah in zasedenosti bolniških postelj. Včeraj je bilo 1292 hospitaliziranih, od tega 201 na intenzivnem oddelku. Število hospitaliziranih je bilo v nedeljo za 50 večje, kot jih je bilo v soboto, ampak dejstvo je, da največ pacientov odpustijo ravno ob ponedeljkih, je še povedal.

b2fce9713aa8d0697874aa27de73d365
Nataša Juhnov
Problematični so vdori okužb v domove.

Na popoldanski novinarski konferenci bodo večjo pozornost posvetili razmeram v domovih za starejše, je še povedal Kacin.

Bobo
Jelko Kacin, vladni govorec.
novinarska-konferenca jelko-kacin