vestnik

NŠ Mura: Derbi z Mariborom uradno razprodan danes ob 16.35!

Tomo Köleš, 26. 9. 2018
Aleš Cipot
Aktualno

Že zdaj se je zgodilo to, kar se še ni v zgodovini prve slovenske nogometne lige. Dvakrat zapored je razprodana domača tekma, to pa je uspelo le soboški Muri. In to že štiri dni pred derbijem. 

Iz vodstva NŠ Mura je prišla danes tudi uradno potrditev, da je bila zadnja vstopnica za nedeljski derbi 11. kroga med Muro in Mariborom (30. septembra ob 13. uri) prodana ob 16. uri in 35 minut. Vedelo se je, da se bo to zgodilo pred srečanjem, a hitrost razprodaje je marsikoga presenetila in še enkrat pokazala, kakšno zanimanje obstaja za prvoligaške Murine tekme med ljubitelji nogometa v severovzhodni Sloveniji. Tudi navijači Maribora so namreč že pokupili vseh 600 njim namenjenih vstopnic.


Tako se bo po srečanju z Olimpijo na stadionu Fazanerija že drugič zapored gnetlo več kot 5000 gledalcev. Še enkrat več je jasno, kakšno tombolo je dobila Nogometna zveza Slovenije z uvrstitvijo Mure v prvo ligo.


Tistim, ki pa si niso pravočasno uspeli nabaviti dragocenega koščka papirja, ostaja v tolažbo nedeljski prenos tekme na TV Slo 2 ali pa sprotno spremljanje na enem od spletnih portalov, med drugim tudi tule na vestnik.si.

nogomet derbi mura maribor razprodano