vestnik

O fantu, ki ni hotel prodati duše 

A. Nana Rituper Rodež, 22. 3. 2018
Nataša Juhnov
Kako intepretirati današnje dogajanje s pomočjo poezije
Aktualno

V MIKK-u je bilo območno srečanje Vizije, festival mladinskih gledaliških in recitatorskih skupine Žive besede. Čeprav sta bili prijavljeni dve predstavi iz Pomurja, si je strokovna spremljevalka Maja Gal Štromar, lahko ogledala le eno, monodramo v izvedbi gledališča SAM, Gimnazije Murska Sobota.

Avtorja recitala z naslovom O fantu, ki ni hotel prodati duše, sta Cvetka Jošar Matić in Žiga Mekiš Recek, ki je na odru tudi nastopil. Srečanje je organizirala Območna izpostava Javnega sklada za kulturne dejavnosti.


b14ef55b167578bf4f68af06f56f70e7
Nataša Juhnov
Avtorja predstave Cvetka Jošar Matić in Žiga Mekiš Recek


Pri tej predstavi O fantu, ki ni hotel prodati duše gre za uglasbljeno poezijo, tako pripovedno kot lirično, različnih pesnikov in poetov, ki sta jo avtorja smiselno povezala v eno zgodbo. Fant, prodajalec knjig na ulici, je tudi ulični filozof, ki interpretirala aktualne dogodke skozi poezijo in songe. Osnova za predstavo je poezija iz različnih pesniških zbirk, tudi od Ferija Lainščka, po verzu iz pesmi Pesem o fantu, po kateri je predstava dobila naslov, ter večih popularnih pesmi, kot sta na primer Imagine Johna Lennona ali Lili Marlen, katero je interpretiral tudi Vlado Kreslin. Mekiš Recek pa je na odru dele teh pesmi tudi zapel.

f545185535b41e7ddd6024fbd68fc2ee
Nataša Juhnov
"Ta ni iz teh krajev."

Nataša Juhnov
O fantu, ki ni hotel prodati duše.
Vizije Mladinsko gledališče Gimnazija Murska Sobota