vestnik

Ob prazniku občine Razkrižje podelili priznanja

Jože Gabor, 27. 6. 2020
Jože Gabor
Ob prazniku občine Razkrižje podelili priznanja
Aktualno

V Centru Zavirje je občina Razkrižje pripravila prireditev ob 22. prazniku občine s kulturnim programom in podelitvijo občinskih priznanj.

S prireditvijo so obeležili še 29-letnico samostojnosti in odhoda Jugoslovanske ljudske armade iz tega dela Slovenije. V kulturnem programu so nastopili učenci Osnovne šole Janeza Kuharja Razkrižje. Sodelovali so predstavniki Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Ljutomer, Območnega združenja slovenskih častnikov Ljutomer in Policijskega veteranskega društva Sever za Pomurje. Slovesnost se je začela s prihodom njihovih praporščakov na prireditveni prostor. Predstavniki združenj in občine so po prireditvi položili vence ob vseh treh spominskih obeležjih osamosvojitvene vojne v občini. Dogajanje so zaključili s kresovanjem ob dnevu državnosti, ki so ga pripravili tridesetič.

razkrižje, prireditev
Jože Gabor
Ob prazniku občine Razkrižje podelili priznanja

Priznanje župana občine Razkrižje je prejel turistični krožek OŠ Janeza Kuharja Razkrižje za prejeto zlato priznanje na 34. državnem turističnem festivalu Turizmu pomaga lastna glava. Občinsko priznanje je prejela Urška Rob iz Veščice za inovativnost pri razvoju naravne kozmetike in s tem skrb za naravo in zdravje ljudi ter promocijo Razkriškega kota. Emil Bedekovič iz Veščice je prejel občinsko priznanje za izvirnost pri pridelavi domačega biokisa Čarička in promocijo Razkriškega kota. Občinsko priznanje je prejel tudi pisatelj Vladimir (Vlado) Žabotu iz Ljubljane za dosežke na literarnem področju in ohranjanje razkriškega dialekta ter v svojih delih izkazano navezanost na domače kraje.

razkrižje, prireditev
Jože Gabor
Ob prazniku občine Razkrižje podelili priznanja

V uvodnem nagovoru je župan občine Razkrižje Stanko Ivanušič spomnil na začetke občine in na čas osamosvajanja države. Povzel pa je tudi najpomembnejše dogodke v razvoju občine ter pomembnejše investicije v zadnjih letih in tiste, ki jih uresničujejo. Letos so to med drugim most čez reko Ščavnico na Šafarskem, lokalna eko zdrava tržnica, ureditev občinskih cest ob  meji s Hrvaško, občinska javna pot Veščica – Globoka – Tigeli ter drugo. V občini Razkrižje že od njene ustanovitve skrbijo za zdravje občanov zrazličnimi aktivnostmi in promovirajo zdravo življenje, je poudarila slavnostna govornica na prireditvi Branislava Belović. Občina je bila od samega začetka vključena v program Živimo zdravo, pri čemer so bili zgled drugim občinam v  Sloveniji. Skupaj z murskosoboško območno enoto Nacionalnega inštituta za javno zdravje pa so izvajali tudi mnoge druge aktivnosti. Lani so skupaj uspešno zaključili projekt Zdrav način življenja za vse, kjer je poudarek na zdravi prehrani.

razkrižje, prireditev
Jože Gabor
Ob prazniku občine Razkrižje podelili priznanja

Sklop dogodkov, s katerimi obeležujejo 22. praznik občine Razkrižje, se je začel v nedeljo s kolesarjenjem po Prlekiji in Prekmurju do Mote, Melincev in Gornje Bistrice. Zaključili pa ga bodo v nedeljo, ko bo v Centru Zavirje po svetih mašah tradicionalno srečanje ob godu Janeza Krstnika.
razkrižje priznanja