vestnik

Oba turistična giganta v občini sta se zavezala k sodelovanju pri vzpostavitvi večnamenske dvorane

Rok Šavel, 29. 3. 2022
Občina Moravske Toplice
Branko Recek (OKS-ZŠZ in OŠZ MT), Alojz Glavač (župan OMT), Igor Magdič (Terme 3000) in Metod Grah (Terme Vivat) so se zavezali k sodelovanju pri vzpostavitvi večnamenske dvorane v Moravskih Toplicah.
Aktualno

Prišlo je do pomembnega premika pri uresničitvi ambicioznega projekta Občine Moravske Toplice.

Dolgoletna želja vodstva Občine Moravske Toplice je korak bližje izpolnitvi. Danes so v prostorih občinske zgradbe predstavniki štirih ključnih akterjev: Občine Moravske Toplice, Term 3000, Term Vivat in Olimpijskega komiteja Slovenije - Združenja športnih zvez Pomurje, Občinske športne zveze Moravske Toplice, podpisali sporazum o sodelovanju pri vzpostavitvi večnamenske dvorane v Moravskih Toplicah.

Z dvorano želijo v turistično bogato obiskani občini okrepiti ponudbo, saj bo ta namenjena tako športnim kot kulturnim prireditvam. Sprejela bo lahko do 1400 obiskovalcev, imela bo tudi gostinski prostor in stanovanje za hišnika oziroma vzdrževalca ter omogočala polnjenje e-vozil na parkirišču.

podpis-sporazuma, občina-moravske-toplice
Občina Moravske Toplice
Tako naj bi bila videti večnamenska dvorana, ki jo občina načrtuje na lokaciji nekdanjega lovskega doma.

Gradnja 8-milijonske dvorane v načrtih že letos



Projekt predstavlja za lokalno skupnost strateško investicijsko vlaganje, ki prinaša nova delovna mesta v turizmu in s turizmom povezanih dejavnostih, so zapisali v moravskotopliški občini in izrazili pričakovanje, da se bo z investicijo povečala dodana vrednosti v turizmu na območju destinacije. "Projekt ima potencial trajnostnega in zelenega razvoja turizma in je lahko v tem delu širše regije vzorčni, pilotni projekt, ki optimalno izkorišča energetske potenciale – predvideva se ogrevanje z geosondo," so še sporočili iz občine. Proračunska ocena vrednosti projekta je nekaj več od 8,1 milijona evrov brez davka, trenutno pa je v fazi pridobivanja gradbenega dovoljenja. Letošnje in prihodnje leto v občini načrtujejo izgradnjo in opremljanje objekta, leti 2024 in 2025 bo sledilo urejanje okolice in zunanjih prostorov, leti 2026 in 2027 pa okrepljena promocija in trženje, ki se bo sicer že pričelo tekom izvajanja projekta.

podpis-sporazuma, občina-moravske-toplice
Občina Moravske Toplice
Branko Recek (OKS-ZŠZ in OŠZ MT), Alojz Glavač (župan OMT), Igor Magdič (Terme 3000) in Metod Grah (Terme Vivat) so se zavezali k sodelovanju pri vzpostavitvi večnamenske dvorane v Moravskih Toplicah.

Terme 3000 in Terme Vivat tudi podporni partner na morebitnem razpisu

Podpisnice današnjega sporazuma imajo na podlagi srednjeročnih razvojnih načrtov interes vzpostavitve večnamenske dvorane v Moravskih Toplicah in so se dogovorile, da bo občina zagotovila vse potrebno v zvezi s pridobitvijo prostorskih in investicijskih dokumentov za zagotovitev izgradnje, podpisnike pa se zavezujejo, da bo vsaka na svojem področju kar najbolj prispevala k uresničitvi projekta. Kot izhaja iz pogodbe, se tako podpisnice med drugim zavezujejo podpreti vlogo na razpis za dodelitev sredstev EU za financiranje izgradnje objekta kot podporni partner v projektu, če bo to zahteval razpis, ravno tako pa v primeru potreb nuditi program v dvorani oziroma zakupiti ali najeti dele dvorane.

pismo-o-nameri občina-moravske-toplice večnamenska-dvorana