vestnik

Občina Šalovci: Priznanja prejela Rok Grkinič in Vrtec Šalovci

Damjana Nemeš, 12. 8. 2019
Niko Časar
Aktualno

Občina Šalovci obeležuje občinski praznik, ob tej priložnosti so na slavnostni seji v Budincih podelili občinska priznanja. 

Osrednja prireditev ob 15. občinskem prazniku Občine Šalovci je tokrat potekala v Budincih pri kapelici, na mestu, kjer je leta 1999 bil najbolj viden sončni mrk. S slavnostnim nagovorom je prireditev odprl župan Občine Šalovci Iztok Fartek, v katerem je izpostavil vse izvedene investicije in predstavil načrte za v prihodnje.



Po nagovoru župana je sledila podelitev priznanj Občine Šalovci. Prejela sta jih Rok Grkinič za vztrajno, požrtvovalno in vzgojno delo z mladimi nogometaši v Nogometnem klubu Šalovci, ter vrtec Šalovci, ki se z inovativnimi vsebinami redno in uspešno vključuje v družbeno dogajanje v občini. Poleg občinskih priznanj so bila podeljena še priznanja župana, prejela sta jih dr. Boris Jesih, za izjemen trud pri izboljšanju povezovanja in sodelovanja Slovencev na obeh straneh meje, in Sanela Kranjec za odličen uspeh na maturi.


Ker 11. avgusta mineva ravno 20 let od sončnega mrka, je bila letošnja osrednja prireditev posvečena tudi temu. Občina Šalovci je namreč v minulih dneh na mestu, kjer se je zbrala največja množica ljudi, ki so leta 1999 opazovali sončni mrk, postavila leseno obeležje v spomin na ta dogodek, na prireditvi pa so ga odkrili in tako predali namenu. Prav tako so si zbrani ogledali krajše filme, ki jih pred dvajsetimi leti, ko je potekalo opazovanje, posneli.

Osrednjo prireditev je spremljal tudi kulturni program, v katerem so nastopili pevski zbor društva upokojencev Šalovci, Jernej Slaviček in Vita Lukašev, učenca Osnovne šole Šalovci in ljudske pevke Kulturno-umetniškega društva Budinci.




Niko Časar
Ker 11. avgusta mineva ravno 20 let od sončnega mrka, je bila letošnja osrednja prireditev posvečena tudi temu. 
občina šalovci slavnostna seja osrednja prireditev