vestnik

Objavljen razpis za sprejem in podaljšanje bivanja v študentskih domovih mariborske univerze

STA, 1. 7. 2021
sta
Študentski domovi univerze študentom nudijo 2663 ležišč, od tega 753 v enoposteljnih sobah. Cene bivanja se gibljejo med 73,50 in 138 evri.
Aktualno

Študentski domovi Univerze v Mariboru so objavili razpis za sprejem in podaljšanje bivanja za študijsko leto 2021/2022. Rok za oddajo vloge je 16. avgust, prijava pa je možna na spletnem portalu EVŠ, so sporočili z univerze.

Na razpis se lahko prijavijo državljani Republike Slovenije s statusom študenta, vpisani v študijske programe, ki jih izvajajo kot redni ali izredni študij. Za izpolnjevanje pogojev ne smejo biti v delovnem razmerju ali opravljati samostojne registrirane dejavnosti. Prav tako je pogoj, da niso v delovnem razmerju ali poslovodne osebe gospodarskih družb ter direktorji zasebnih zavodov, so navedli na Univerzi v Mariboru.

Do prijave niso upravičeni prejemniki pokojnine, razen prejemniki družinske pokojnine. Povprečni bruto mesečni dohodek na člana družine v preteklem letu ne sme presegati 2783,30 evra. Pri tem se ne upoštevajo štipendije študenta in drugih družinskih članov, prav tako tudi ne dohodki študenta in drugih družinskih članov, prejeti za delo prek študentskega servisa. Ti sicer ne smejo presegati davčne olajšave za leto 2020 v višini 3500 evrov.

Stalno prebivališče mora biti za izpolnjevanje pogojev oddaljeno najmanj 25 kilometrov od kraja študija, še dodajajo na univerzi.

Študentski domovi univerze študentom nudijo 2663 ležišč, od tega 753 v enoposteljnih sobah. Cene bivanja se gibljejo med 73,50 in 138 evri. Prednostni seznam študentov za vselitve bo objavljen v sredini septembra na spletni strani študentskih domov, na domači naslov pa bodo študenti prejeli odločbo in vabilo na vselitev, sporočajo iz mariborske univerze.

Prijava je možna na spletnem portalu EVŠ, in sicer s kvalificiranim digitalnim potrdilom, z uporabniškim imenom in geslom ali z digitalno identiteto.

študenti dom razpis