vestnik

Od danes odprtih več dejavnosti

Vestnik, 5. 2. 2021
Dreamstime
Slika je simbolična
Aktualno

Odlok velja od jutri do vključno 12. februarja.

V vseh tako imenovanih rdečih regijah bo dovoljeno obratovanje novih izjem, in sicer med dejavnosti, ki lahko delujejo brez predhodnega testiranja zaposlenih: lekarne, bencinski servisi, finančne in geodetske stortve, individualne zdravstvene in terapevtske storitve, pošta, dostavne službe, osebni prevzem blaga ali hrane, dimnikarske storitve, gradbena dela v nenaseljenih objektih, trafike, kioski, frizerski saloni, medicinske pedikure in manikure, čistilni servisi in čistilnice, premične stojnice za prodajo kmetijskih izdelkov, servisne delavnice za motorna vozila, . 

Med storitve, v katerih se morajo tisti, ki jih izvajajo, enkrat tedensko testirati na prisotnost koronavirusa, med drugim spadajo prodajalne, ki v pretežni meri prodajajo živila, blago za osebno nego in čiščenje, vključno s prodajo kmetijskih pridelkov na kmetiji; prodajalne z medicinskimi in ortopedskimi pripomočki, kmetijske prodajalne, specializirane prodajalne z otroškim programom in tržnice. V to kategorijo spadajo vse prodajalne in servisne delavnice z do 400 kvadratnih metrov površine, ne glede na vrsto blaga.  

V drugo skupino izjem sodijo tiste dejavnosti, kjer je testiranje potrebno za zaposlenega in potrošnika. To so nepremičninsko poslovanje, kozmetična dejavnost, individualne izobraževalne storitve in storitve salonov za nego živali.

Še vedno velja omejitev ena oseba na 30 kvadratnih metrov poslovnega prostora, ali ena stranka na ves prostor, če je ta manjši od 30 kvadratnih metrov. 

gospodarstvo epidemija