vestnik

Odprte so prijave za letovanje otrok v Baški

Vestnik, 10. 6. 2020
Arhiv DPM Murska Sobota
Odprte so prijave za zdravstveno letovanje v Baški.
Aktualno

Društvo prijateljev mladine Murska Sobota je v ponedeljek odprlo prijave otrok in mladostnikov za letošnjo zdravstveno letovanje v Baški.

Letovanja se lahko udeležijo otroci in mladi, stari med 5 in 19 let, ki imajo v medicinski dokumentaciji pri osebnem zdravniku v obdobju od 1. marca 2019 do 7. februarja letos dva ali več zapisov o bolezni ali hospitalizaciji. 

Letovanje bo potekalo v petih terminih: 

- Murska Sobota (I. izmena): 1. - 11. julij 2020

- Gornja Radgona: 11. - 17. julij 2020

- Ljutomer: 21. - 31. julij 2020

- Lendava: 31. julij - 10. avgust

- Murska Sobota (II. izmena): 10. - 20. avgust

Ekonomska cena letovanja znaša 375 evrov, Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije, Območna enota Murska Sobota, pa otrokom z napotnico letovanje sofinancira v višini 277,70 evrov. Prijavnice so od ponedeljka na voljo v ambulantah osebnih zdravnikov, izpolnjeno pa oddate na naslov Društva prijateljev mladine Murska Sobota do 17. junija 2020. "Mesta letovanja preko zdravstvenega predloga so glede na epidemiološko situacijo zelo omejena, zato vas prosimo za potrpežljivost in razumevanje," dodajajo v društvu. Letošnja letovanja bodo sicer potekala v skladu s predpisi slovenskega in hrvaškega nacionalnega inštituta za javno zdravje, organizatorji pa ob tem še sporočajo, da bodo letovanja izvedena, v kolikor bodo to dopuščali pogoji, pripravljeni s strani pristojnih. 

Do 17. junija pa zbirajo tudi prijave voditeljev, zainteresirani lahko življenjepis posredujete na dpmms@siol.net

dpm-murska-sobota baška zdravstveno-letovanje