vestnik

Opravljanje vozniških izpitov, tehničnih pregledov in registracij vozil je do nadaljnjega odpovedano

D. N., 16. 3. 2020
Bobo
Fotografija je simbolična.
Aktualno

Javna agencija Republike Slovenije za varnost prometa je sporočila, da začnejo po vseh območjih po Sloveniji veljati odpovedi izvajanja opravljanja teoretičnih in praktičnih delov vozniških izpitov. Obvestilo velja do preklica.

Odpoved velja tudi za izvajanje vseh rehabilitacijskih programov, tako edukacijskih kot psihosocialnih delavnic. "Vsem kandidatom, ki že imajo termin za opravljanje vozniškega izpita, se v evidenci vozniški izpiti določi status 'ni pristopil', ker pomeni, da se boste na izbrani upravni enoti ponovno brezplačno prijavili na razpoložljiv termin, ko bodo ti ponovno razpisani," so še zapisali. 

Za komentar smo povprašali tudi v Center varne vožnje Murska Sobota. Kot so nam pojasnili, so ure varnih voženj prilagodili ukrepom, vendar s strani omenjene agencije niso dobili še nobenih navodil. "Delo v učilnicah smo prilagodili tako, da udeleženci ne sedijo skupaj, prav tako smo predavanja v učilnicah omejili. Več je dela zunaj," je pojasnila Polonca Kočar, vodja skupinskih delavnic v centru. Dodala je še, da tisti, ki uporabljajo njihove avtomobile, imajo možnost uporabe rokavic, prav tako po opravljeni varni vožji razkužijo vse avtomobile. 

d7fa76618f360b7c4efe753862a48415
Nataša Juhnov
"Delo v učilnicah smo prilagodili tako, da udeleženci ne sedijo skupaj, prav tako smo predavanja v učilnicah omejili. Več je dela zunaj," je pojasnila Polonca Kočar, vodja skupinskih delavnic v centru.

Jože Veren iz Avtošole Busko nam je potrdil, da so do nadaljnjega odpovedali opravljanje vozniških izpitov, prav tako v tem času, predvidoma do konca marca, tečajniki ne bodo opravljali voženj. "Za tiste, ki so tik pred izpitno vožnjo, ni tako velik problem. Večji problem je za tečajnike, ki so z vožnjami komaj začeli," je pojasnil Veren in dodal, da bo ta prepoved vplivala tudi na finančni vidik avtošole. 

Prepoved tehničnih pregledov

Vlada pa je s torkom začasno prepovedala tudi izvajanje tehničnih pregledov in drugih postopkov v zvezi z registracijo motornih vozil ter delo v tahografskih delavnicah zaradi zajezitve epidemije novega koronavirusa. Prepoved velja do 16. aprila, veljavnost prometnih dovoljenj, vključno z zavarovanjem motornih vozil, pa se do takrat podaljša.

Veljavnost prometnih dovoljenj, vključno z zavarovanjem motornih vozil in ADR certifikatov za prevoz nevarnega blaga, ki jim zaradi prepovedi iz prejšnjega člena poteče veljavnost od uveljavitve tega odloka do 16. aprila, se podaljša do 16. maja, piše v odloku, objavljenem v uradnem listu.

vozniški-izpiti agencija-za-varnost-prometa