vestnik

Otroci so najbolj ranljiva skupina v prometu

Marina Vrbnjak, 21. 9. 2018
Tone Ficko
Aktualno

Teden mobilnosti so na ljutomerski OŠ Ivana Cankarja zaključili s predavanjem na temo Prometna varnost otrok v vlogi pešca in kolesarja. Pripravilo ga je Avto moto društvo Ljutomer skupaj z AMZS, Centrom varne vožnje Vransko in Policijsko postajo Ljutomer.


0ac8c32246af40c88af677993fa5911a
Tone Ficko

Inštruktor s Centra varne vožje je petdesetim učencem 4. razredov OŠ Ivan Cankar predstavil pomembnost poznavanja in upoštevanja prometnih znakov in predpisov, način hoje v mestu in na vasi kjer ni pločnikov, pravilno prečkanje ceste za pešce in kolesarje, obvezno uporabo čelade in ustreznih oblačil, nevarnost uporabe mobitelov na cesti, obveznost pripenjanja z varnostnimi pasovi itd. Opomnil jih je na pasti, ki jih kot pešce in kolesarje čakajo na cesti in to predvsem z namenom – izboljšati varnost vseh, še posebej pa otrok, ki so najbolj ranljiva skupina v prometu.
Po teoretičnem predavanju je sledila praktična izvedba s predstavnico Policijske postaje Ljutomer in člani AMD Ljutomer po ljutomerskih ulicah, cestah ter dveh krožiščih. Zadovoljstvo, ki ga je popestrilo tudi zelo toplo jesensko vreme, je bilo na koncu nagrajeno z lepim aplavzom vseh prisotnih.