vestnik

Otrok Mure pri 28 letih nogometne čevlje obesil na klin

Vestnik.si, 11. 2. 2023
NŠ Mura
Mitja Lotrič.
Aktualno

Mitja Lotrič se je pri svojih 28 letih zaradi težav s poškodbami odločil končati svojo profesionalno nogometno pot.

Nogometaš iz Vaneče je pri svojih 16 letih debitiral pri Muri kot eden izmed največjih talentov slovenskega nogometa, v svoji karieri pa je zastopal tudi barve Kopra, Rudarja Velenja, ciprskega Pafosa, Celja, nemškega Würzburger Kickersa, izraelskega Bnei Sakhnina ter nazadnje avstrijskega tretjeligaša Allerheiligen.

trening, mura
Aleš Cipot
V nekem trenutku je bil tudi najboljši nogometaš slovenske lige.

Napadalni vezist je po podatkih Nogometne zveze Slovenije v prvi ligi skupaj zbral 232 nastopov in se podpisal pod 49 golov in 32 podaj. V pokalu je zaigral še 17-krat, v 2. SNL pa 18-krat. V sezoni 2019/20 je v celjskem dresu na 34 tekmah dosegel 18 prvenstvenih golov in bil eden ključnih členov ob prvem naslovu državnih prvakov za klub iz knežjega mesta. 

mitja-lotrič
Jure Zauneker
V tujini je igral v Pafosu, Wurzburgu in v Izraelu.

V svoji objavi je zapisal: "Kot otrok se spominjam kako smo vsak dan preživeli na igrišču, kako nam je od vseh stvari na svetu bila najbolj zanimiva samo žoga. Od ranega jutra do poznega večera. Spominjam se, kolikokrat sem po televiziji gledal nogometno tekmo in si sam pri sebi želel, da bi lahko tudi mene kdaj tako gledali…
Nogomet mi je dal veliko, lahko rečem, da vse. Slabih in dobrih trenutkov. Na žalost sem imel večkrat poškodovano koleno vendar sem iz vsake tovrstne situacije odnesel največ kar se je dalo. Samo meni najbližje osebe vedo skozi koliko slabega in predvsem skozi koliko bolečin sem moral iti, da mi je uspelo postati prvak s Celjem, da sem postal igralec sezone, da se mi je uresničil prestop v Nemčijo, da sem z Muro igral v konferenčni ligi in na koncu še tista zmaga nad Tottenhamom!
Ponosen sem na vse to, kar mi je uspelo, ker mi v življenju nič ni bilo podarjeno. Sam se rad pošalim, da sem celotno kariero zgradil z enim kolenom, ker pa je vse to na meni pustilo posledice, sem se po daljšem razmisleku odločil, da končam svojo profesionalno nogometno pot."

mitja-lotrič nogomet nš-mura