vestnik

Panvita: Po desetih letih odhaja iz "družinskega" podjetja

Adriana Gašpar, Ines Baler, 8. 3. 2019
Andrej Petelinšek
Jasna Kuštor je bila deset let zaposlena v Panviti. Po neuradnih informacijah naj bi dala odpoved zaradi spora z Tonijem Balažičem (desno na fotografiji).
Aktualno

Vodja marketinga v Skupini Panvita Jasna Kuštor je po desetih letih dala odpoved. Po naših neuradnih podatkih zaradi spora z vodstvom podjetja. 

Jasna Kuštor je v Skupini Panvita deset let skrbela za tržno komuniciranje, nazadnje je bila vodja marketinga. Po naših neuradnih, a zanesljivih informacijah je dala odpoved zaradi spora z direktorjem Panvite Tonijem Balažičem, ki je v podjetju od začetka lanskega leta. Sprva naj bi ga želela tožiti zaradi mobinga, a si je kasneje premislila.Njuni odnosi naj bi bili že nekaj časa hladni, povod za dokončen odhod pa naj bi bila zadnja afera s poljskim mesom.


Da je dala odpoved, nam je Kuštorjeva potrdila, vse ostale informacije pa zanika.

e33fbd0f10ff533affb441b22e976df6
Branko Zunec
Panvita Gornja Radgona.


"Po skoraj desetih letih uspešnega dela na Panviti sem se odločila, da je čas za nove izzive in določen premik v moji karieri. Menim, da nam samo spremembe omogočajo rast, ki ti je sicer utečeno delovno okolje, tudi če se tam maksimalno dobro počutiš, ne more dati. Z vsemi na Panviti smo se razšli povsem prijateljsko in smo še vedno v dobrih odnosih in nikakor ni nobenih potreb po kakršnih koli tožbah. Vsekakor jim želim, da bodo še naprej najboljši pri tem, kar delajo," nam je zapisala v odgovoru, ki je prispel sočasno, kot odgovor predsednikauprave Skupine Panvita Petra Polaniča.
Slednji je sicer tudi svak od Jasne Kuštor. Tudi Polanič je sicer dejal, da so se razšli prijateljsko in da ji v prihodnje želijo veliko uspeha, na vsa ostala naša vprašanja o domnevnem mobingu in ukrepanju glede Balažicevih ravnanj, pa je dejal le, da naša vprašanja nimajo realne osnove.

f28ff5f294c2202df8ac68fc727bffa2
Nataša Juhnov
Peter Polanič trdi, da so se s Kuštorjevo razšli prijateljsko.


Podobna vprašanja smo zastavili tudi direktorju Panvite Toniju Balažiču, ki pa nanja ni odgovoril.
Skupina Panvita je sicer eden večjih zaposlovalcev v regiji, v Panviti Mir v Gornji Radgoni dela 287 ljudi.
Čisti prihodki od prodaje so v letu 2017 znašali 58 milijonov evrov, kar je pet milijonov več kot leto prej. Čisti dobiček za leto 2017 pa je znašal319 tisoč evrov, leto prej pa dobrih 120 tisoč.

panvita Toni Balažič peter polanič jasna kuštor