vestnik

Peter Podlunšek podjetnik leta

STA, 5. 12. 2019
Nataša Juhnov
Peter Podlunšek.
Aktualno

Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije (OZS) je priznanje obrtnik leta 2019 podelila Aleksandru Gorečanu, ki vodi podjetje Penzel iz Šenčurja. Podjetnik leta 2019 pa je postal Peter Podlunšek, lastnik družbe Medicop, ki se ukvarja z medicinsko opremo in reševalnimi vozili.

Gorečan je slikopleskar, ki od leta 2009 vodi podjetje, v katerem opravljajo vse storitve s področja slikopleskarstva in vgradnje štukatur, še posebej pa se posvečajo dekorativnim tehnikam. V desetih letih so si ustvarili ugled in stalne stranke, ki cenijo korekten odnos in kakovost opravljenega dela, so v OZS zapisali v obrazložitvi.

Odprtje novih prostorov Medicopa
Nataša Juhnov
Murska Sobota, Medicop, otvoritev, Peter Podlunšek


Za obrtnika leta sta bila nominirana še Gorazd Kocbek, ki vodi Oljarno Kocbek iz Svetega Jurija ob Ščavnici, in Stanislav Smrkol, ki vodi gostilno in picerijo Furman na Lukovici.

Družba Medicop iz Murske Sobote med drugim proizvaja medicinsko opremo in opremlja reševalna vozila. Podjetje sta pred 40 leti ustanovila Podlunškova starša, v zadnjih letih so doživeli velik razvoj s širitvijo na tuje trge, letos so odprli tudi nove proizvodno-poslovne prostore. Imajo dve diviziji, prvo za izdelavo medicinskih aparatov, drugo za opremljanje specialnih vozil, predvsem reševalnih. Medicop je navzoč na več kot 60 trgih sveta, vsi njihovi aparati so plod domačega znanja oziroma razvojnikov podjetja. Podlunšek, ki je tekmoval tudi v akrobatskem letenju, podjetje vodi od leta 2012.

Za podjetnika leta sta bila nominirana še Helena Krevh Zorec, ki skupaj z možem Stankom vodi podjetje Neonart iz Maribora, in Iztok Stanonik, ki vodi podjetje Polycom iz Škofje Loke.

Na dogodku so nagradili tudi najstarejšega obrtnika leta in podelili mojstrske diplome 19. generaciji mojstric in mojstrov. Od leta 2000, ko je OZS začela izvajati mojstrske izpite, je mojstrski naziv pridobilo skoraj 3000 mojstric in mojstrov.

zbornica obrt podjetništvo ozs nagrada obletnica