vestnik

PGD Stara Gora z novo avtocisterno 

M. V., 28. 4. 2018
Marina Vrbnjak
Nova gasilska avtocisterna.
Aktualno

V vasi z manj kot 100 prebivalci kupili gasilsko avtocisterno vredno 218 tisočakov. 

Letošnji konec aprila si bodo z velikim zadovoljstvom zapomnili krajani Stare Gore in okoliških vasi v občini Sveti Jurij ob Ščavnici.Gasilci PGD Stara Gora so namreč »domov« pripeljali novo gasilsko avtocisterno AC 20/100. Kot je povedal poveljnik PGD Stara Gora Drago Kolbl, so se za nakup novega vozila odločili zato, ker je bila obstoječa cisterna že dotrajana, saj je bilo podvozje letnik 1978, dodatno pa so k odločitvi pripomogli še številni obiski pri mehaniku ter težave pri nabavi rezervnih delov, saj so lahko dobili le še rabljene in obnovljene dele. Veliki finančni izdatki in nezmožnost pravočasnega posredovanja pri samih intervencijah zaradi okvar na vozilu sta jih obremenjevala pri izvajanju njihovega primarnega poslanstva.


a7389da02e439dab1358bc0cc52bc134
Marina Vrbnjak
Nova gasilska avtocisterna.


Gasilska avtocisterna, katere vrednost je 218.000 evrov, je predstavljal velik zalogaj za tako majhno društvo in občino. „Brez občine in Gasilske zveze Sveti Jurij ob Ščavnici, gotovo ne bi šlo. Ob tem je potekala zbiralna akcija po vsej občini in celo izven občinskih meja. Pokazalo se je, da ljudje v takšnih primerih ne skoparijo, saj se zavedajo kaj pomeni dobra opremljenost gasilskih društev. Seveda so tukaj tudi številno sponzorji in donatorji, ne le iz naše občine, temveč tudi od drugod. In ob tej priložnosti bi zahvalil vsem, ki so kakorkoli pomagali, da smo sedaj sprejeli novo gasilsko avtocisterno, ki jo bomo uradno prevzeli 24. junija,“ nam je povedal predsednik PGD Stara Gora, Anton Klemenčič.


Prihod novega vozila so poleg Klemenčiča pozdravili še predsednik Pomurske gasilske regije Milan Antolin in župan občine Sveti Jurij ob Ščavnici Mirko Petrovič. Vsi so bili soglasni, da je avtocisterna velika pridobitev ne le za Staro Goro, temveč za celotno območje občine.Uradni prevzem gasilskega vozila bo 24. junija, ko bodo obeležili tudi 90-letnico PGD Stara Gora.

0136d90502a55c241916a25236f9f0f9
Marina Vrbnjak
Nova gasilska avtocisterna.


Marina Vrbnjak
Nova gasilska avtocisterna. 
PGD Stara Gora nova avtocisterna prevzem