vestnik

Pirati ugrabili tudi Slovenca 

AG, 24. 9. 2018
Aktualno

Kot poroča MMC RTV Slovenija, je med 12 ugrabljenimi člani posadke, ki so jo v soboto ob nigerijski obali napadli pirati, tudi Slovenec. Poleg njega naj bi morski razbojniki zadrževali še sedem državljanov Filipinov in po enega državljana Hrvaške, BiH, Romunije in Ukrajine.

Kot po poročanju tujih medijev še povzema MMC, so Ladjo Glarus švicarskega ladijskega prevoznika Massoel Shipping pirati napadli, medtem ko je prevažala žito iz Lagosa v Pot Harcourt. Napad se je zgodil približno 80 kilometrov jugozahodno od otoka Bonny v Nigrovi delti.

Na ladjo po lestvi

Po poročanju francoske tiskovne agencije AFP sopiratina ladjo prišli s pomočjo daljših lestev. Nato so uničili večino komunikacijske opreme in v zajeli 12 od skupno 19 članov posadke. Družine ugrabljenih mornarjev naj bi bile že obveščene o incidentu.
Iz švicarske družbe so še sporočili, da so o dogodku že obvestili tudi vse primerne organe in vpoklicali strokovnjake, ki bodo poskušali zagotoviti čim hitrejšo in varno izpustitev mornarjev.

Stika še niso vzpostavili

Kot je dejal tiskovni predstavnik podjetja Massoel Shipping,piratiponavadi ne vzpostavijo stika v prvih 48 urah, je še poročala AFP.


1fcfcce472c9e3dec0740898fb7dcaff
Reuters
Fotografija je simbolična, prikazuje pa pirate in ugrabljence ob somalijski obali, tik pred intervencijo nizozemskih Nato vojakov.

Reuters
Fotografija je simbolična, prikazuje pa nemško mornarico, ki je zaustavila pirate ob somalijski obali, ko so želeli ukrabiti nemško tovorno ladjo. 
pirati ugrabitev nigerija slovenec