vestnik

Piščančje meso brez gensko spremenjenih organizmov

T. M., 26. 4. 2019
Nataša Juhnov
Pri reji piščancev sodelujejo še s 36 rejci kooperanti, ki svoje piščance prav tako krmijo izključno s Panvitinimi žiti.
Aktualno

Skupina Panvita je postala certificirana ponudnica piščančjega mesa, ki je popolnoma brez gensko spremenjenih organizmov (GSO), so sporočili iz družbe. 

Označba pridelano/proizvedeno brez GSO bo kmalu tudi na Panvitinem piščančjem mesu, ki ga prodajajo pod blagovno znamko Ave in pod blagovnimi znamkami trgovskih verig. »V Panviti poslušamo kupce in se zavedamo pomena zdrave in varne hrane, zato zadnja leta intenzivno vlagamo v razvoj in izboljšanje naših produktov ter storitev,« pojasnjuje predsednik uprave Peter Polanič. »Za vse piščančje proizvode lahko zagotovimo, da se živali hranijo brez gensko spremenjenih sestavin. Krma, ki je v celoti lokalno pridelana, vsebuje samo surovine na rastlinski osnovi, ki ne izvirajo iz genskega inženiringa. To zagotavlja, da krma v nobenem trenutku ne pride v stik z gensko spremenjeno sojo ali zrnom - niti med prevozom ali med skladiščenjem,« zagotavlja Toni Balažič, glavni izvršni direktor Skupine Panvita. Kot še pišejo, Skupina Panvita zagotavlja vertikalno integrirano proizvodnjo hrane: »Kar omogoča celovit nadzor vsake faze vzreje živali, od priprave krmnih mešanic do končnega proizvoda. Sistem namreč temelji na kontroli celotnega procesa pridelave ali prireje, ne le na analizah končnih proizvodov.« Pri reji piščancev sodelujejo še s 36 rejci kooperanti, ki svoje piščance prav tako krmijo izključno s Panvitinimi žiti. Panvita letno vzredi okoli 3,8 milijona piščancev, kar znaša okoli desetino vseh piščancev vzrejenih v Sloveniji.
panvita