vestnik

(PiŠK Murska Sobota) Po preobratih še naprej z istim vodstvom

Rok Šavel, 25. 6. 2022
Nataša Juhnov
Pri podeljevanju novega mandata direktorici Klaudiji Šek Škafar se je odvijala prava drama. Foto Nataša Juhnov
Aktualno

Mestni svetniki zavrnili predlog komisije in dali soglasje Klaudiji Šek Škafar za nov mandat.

Že med postopkom imenovanja direktorja Pokrajinske in študijske knjižnice Murska Sobota je potekala prava vojna med zaposlenimi in vodstvom knjižnice, saj so »zainteresirani zaposleni« s pravnim mnenjem izpodbijali ravnanja direktorice Klaudije Šek Škafar, zahtevali njeno razrešitev zaradi domnevnih nepravilnosti in domnevnega onemogočanja dela strokovnega sveta knjižnice ter oporekali zakonitost in transparentnost izvedbe imenovanja direktorja. Zdajšnji direktorici petletni mandat poteče konec leta, na nov razpis sta se poleg nje prijavili še Jasna Horvat in Maja Gjergjek. Devetčlanski svet zavoda, v katerem ima s petimi člani večino soboška občina, je s šestimi glasovi za novo staro direktorico izbral Šek Škafarjevo in za soglasje zaprosil soboško občino, ki ima zadnjo besedo pri imenovanju.

moms
Rok Šavel
Na prvi seji mestnega sveta, ki jo je vodil Zoran Hoblaj kot podžupan v opravljanju funkcije župana, je na koncu le obveljala izbira sveta zavoda PiŠK.


Dvojni preobrat, a na koncu le zelena luč


Toda na seji komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja je prišlo do presenetljivega preobrata, saj je komisija s štirimi glasovi sklenila predlagati mestnemu svetu, da se direktorici soglasje za nov mandat ne podeli. V devetčlanski komisiji so po naših informacijah za takšen sklep glasovali Andrej Mešič, Bojan Petrijan, Jože Šadl in Nives Cajnko, proti sta bila Goran Miloševič in Brigita Perhavec, Dušan Bencik se je vzdržal, manjkala pa sta Marjan Gujt in Darko Rudaš.

Do novega preobrata je prišlo na seji mestnega sveta, kjer so mestni svetniki najprej povozili predlog komisije, za je glasovalo 10, proti 11 svetnikov, nato pa po premoru ob predlogu Gujta še z 11 glasovi za, osmimi proti in enim vzdržanim potrdili preoblikovani sklep, da se Šek Škafarjevi podeli soglasje za nov petletni mandat na čelu soboške knjižnice. 

PIŠK direktor mestni-svet soboška-občina klaudija-šek-škafar