vestnik

Unovčenih 512 tisoč turističnih bonov, med najbolj obiskanimi tudi Moravske Toplice

Vestnik, 25. 8. 2020
Nataša Juhnov
Med najbolj zaželenimi destinacijami za koriščenje turističnih bonov so tudi Moravske Toplice.
Aktualno

Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek je predstavil aktualne informacije o koriščenju turističnih bonov.

V nedeljo je bilo po podatkih Finančnega urada Republike Slovenije, ki sproti beleži vse številke v zvezi s koriščenje turističnih bonov, unovčenih 512 tisoč turističnih bonov, kar predstavlja eno četrtino vseh razpisanih bonov, dodatnih trideset tisoč bonov pa je še rezerviranih. Kot je pojasnil Počivalšek v izjavi za javnost, predstavlja število unovčenih bonov nekaj manj kot 70 milijonov evrov, najvišji dnevni izkupiček unovčenih bonov, kar 2,2 milijona evrov, pa je bil zabeležen minulo nedeljo. Počivalšek je še izpostavil nekaj občin, v katerih je bilo izkoriščenih največ bonov, med njimi so tudi Piran, Bohinj, Bled, Kranjska gora in pa Moravske Toplice. 

bled, hotel, bled-rose-hotel
R.K.
Bled

"Po zaslugi bonov smo oziroma bomo lahko odkrili marsikateri zanimiv in skrit kotiček Slovenije, ki bo zaradi bonov morda v prihodnje postal tudi prepoznaven. S turističnimi boni smo izpolnili enega izmed treh temeljnih ciljev, in sicer smo želeli zagotoviti delo turističnim delavcem, želeli smo spodbuditi lokalno potrošnjo, zato smo se odločili samo za nočitve z zajtrkom, želeli pa smo tudi spremeniti počitniške navade Slovencev," je povedal gospodarski minister. 

39fd3e3adaab5db725c0614320f368cd
Andrej Petelinsek
Gospodarski minister Zdravko Počivalšek.

Ker je bil turizem ena izmed najbolj prizadetih panog, ostaja naloga ministrstva in ostalih pristojnih, da ohranjajo širitev okužb v okviru, ki bo obvladljiv in ki bo hkrati omogočal normalno delovanje na vseh področjih. Druga naloga je spodbujati turistično aktivnost domačih gostov, tretja naloga pa nadgraditi naše turistične ponudbe in storitve, tako Počivalšek. 

turistični-boni turizem koriščenje-bonov