vestnik

Podjetja, ki organizirajo tabore za otroke zaposlenih 

Vida Toš, 10. 7. 2018
Arhiv Dosor
Ustvarjali so hiške iz mase, podobne glini. 
Aktualno

Deveto leto teče projektni teden otrok zaposlenih v domu starejših Radenci, šesto pa v podjetju Saubermacher. 

Ta teden je v radenskem Dosorju spet tako imenovani projektni teden otrok zaposlenih v domu starejših. Že devet let tako zaposleni s seboj v službo pripeljejo tudi svoje otroke, ki v Dosorju preživijo dan – ustvarjajo na delavnicah, se igrajo, družijo med seboj in s stanovalci ter seveda s svojimi starši. Letos bo tako en teden počitnic v domu preživelo kar 20 otrok.
S tem si, pravijo v Dosorju, prizadevajo vzpostaviti tesnejšo vez med otroki in starši, med sodelavci in pa tudi delovati v skladu s certifikatom, ki ga imajo – to je Družini prijazno podjetje.
Otroci pridejo ob 7.00 zjutraj in sodelujejo v aktivnostih vse do poznega popoldneva. Včeraj so najprej spoznali delo svojih staršev in drugih zaposlenih v Dosorju, nato so ustvarjali iz Das mase.

Po kosilu in počitku so pekli palačinke, česar so se izjemno razveselili. V naslednjih dneh pa jih čakajo še kulinarične delavnice, na katerih bodo izdelovali sladkorne penice in sadna nabodala, vožnja z vlakcem in še druge zanimive aktivnosti.
Za varnost in dejavnost otrok letos skrbi kar 7 sodelavcev Dosorja. Certifikat Družini prijazno podjetje, katerega prejetje Dosor upravičuje že 8. leto, poudarja kontinuirano skrb za dobro zaposlenih. Počitniško varstvo je zgolj ena izmed aktivnosti v široki paleti dejavnosti, ki vpliva predvsem na dobro počutje zaposlenih, saj jim vključitev otrok v njihov delovnik izjemno veliko pomeni, dodajajo v Dosorju.

Pred dnevi pa so tudi našo časopisno hišo obiskali otroci, udeleženci počitniškega varstva v podjetju Saubermacher Komunala, kjer počitniški teden pripravljajo zadnjih šest let. Otroci, stari od 8 do 13 let, tako spoznavajo lokalna podjetja in spoznavajo utrip delovnega življenja.