vestnik

(Izpolnjena pogoja za rdečo fazo) Sedemdnevno povprečje okužb v Pomurju pod določeno mejo. Se bodo v ponedeljek odprle šole?

Vestnik, 20. 1. 2021
Nataša Juhnov
V Murski Soboti so včeraj potrdili 20 okužb.
Aktualno

Na novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni COVID-19 so predstavili aktualne epidemiološke razmere.

Maja Bratuša, ki je na mestu vladnega govorca zamenjala Jelka Kacina, je na današnji novinarski konferenci med občinami, ki so včeraj izstopale po številu okužb, izpostavila Mestno občino Murska Sobota. Tam je bilo potrjenih 20 primerov covida-19. 

Štirinajstdnevna incidenca okužb na sto tisoč prebivalcev v Sloveniji znaša 980,9, v pomurski regiji pa 1097,9. Sedemdnevna incidenca v Pomurju je 450,2, na ravni državi pa 424. Bratuša je tudi dejala, da sta v Sloveniji izpolnjena pogoja za prehod v rdečo fazo, kaj bo to pomenilo za sproščanje ukrepov, pa bo na popoldanski seji odločila vlada. Spomnimo, da je v bolnišnicah hospitaliziranih 1178 bolnikov, sedemdnevno povprečje okužb pa je 1272. 

Določeno mejo za prehod v rdečo fazo je dosegla tudi pomurska regija. Da bi se pri nas začeli sproščati ukrepi, sedemdnevno povprečje okužb ne sme presegati 75. Po zadnjih podatkih to znaša 73,6. Na podlagi tega se da sklepati, da bi se prihodnji teden tudi v naši regiji odprle šole za prvo triado. Več pa bo znano po seji vlade. 

koronavirus slovenija epidemija