vestnik

Poleg nekaterih trgovin in storitev bodo jutri oživela tudi nekatera športna igrišča

Vestnik.si, 19. 4. 2020
Niko Časar
Na tenis in golf v ponedeljek.
Aktualno

Ljubitelji golfa in tenisa bodo prišli na svoj račun v ponedeljek. So pa že sproščene nekatere druge športne dejavnosti.

Vlada je začela s sproščanjem ukrepov proti širitvi novega virusa, to pa veseli rekreativne športnike. Konec tedna so bile sproščene dejavnosti na javnih površinah, kot so tek, kolesarjenje in balinanje, medtem teniška in golf igrišča začnejo z delovanjem jutri, v ponedeljek, 20. aprila. Tako obisk teh igrišč znotraj občine ta konec tedna še ni bil mogoč.

TENIS, TENIŠKI LOPAR
Profimedia
Na tenis in golf v ponedeljek.

Uradni odlok vlade Republike Slovenije namreč za delovanje športnih objektov kot prvi dan določa 20. april, takrat bodo vrata odprle nekatere trgovine in storitvene dejavnosti, kamor sodi tudi upravljanje športno-rekreativnih centrov.

Poročali pa smo že, da bodo s ponedeljkom ponovno dovoljeno opravljanje tehničnih pregledov in nekatere oblike javnega prevoza, avtošole medtem ostajajo zaprte do 17.maja, do tega dne velja prepoved ponujanja oziroma prodajanja blaga in storitev neposredno potrošnikom šolam vožnje in pooblaščenim organizacijam s področja voznikov.

Veljavnost prometnih dovoljenj, vključno z zavarovanjem motornih vozil, se medtem v vsakem primeru podaljšuje do 19. junija 2020.

odlok tenis golf sproščanje-ukrepov