vestnik

Policija in agencija za varnost prometa pozivata: Bodite solidarni do zdravstvenih delavcev

Vestnik, 31. 3. 2020
Jure Zauneker
Fotografija je simbolična.
Aktualno

Predstavniki policije in Javne agencije Republike Slovenije za varnost prometa (AVP) pozivajo slovensko javnost k solidarnosti do zdravstvenih delavcev. "Vsi, ki se v teh dneh odpravljate na neodložljivo pot, ste lahko solidarni tako, da dosledno spoštujete prometne predpise in se dodatno ne izpostavljate tveganjem in nevarnostim v prometu," so zapisali.

Minuli konec tedna so namreč slovenske ceste ponovno zahtevale dve življenji, obenem so zdravstveni delavci oskrbeli tri težje in sedemnajst lažjih telesnih poškodb, ki so nastale zaradi prometnih nesreč. Predstavniki policije in AVP zato pozivajo tudi k doslednemu spoštovanju novega Odloka o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah v RS ter prepovedi gibanja izven občin. 

"Spoštujte cestno prometne predpise," še pozivajo vse voznike, ki se morajo odpraviti na nujno pot. Dodajajo, naj bodo pri tem še bolj previdni, saj je v tem času samozaščitno delovanje nujno. Prav tako apelirajo na vse udeležence prometa, ki morajo na nujno pot, naj jih prazne ceste ne vabijo k prehitri vožnji. "Ne obremenjujmo zdravstvenega sistema in bolnišničnih kapacitet s posledicami tveganih in nepremišljenih odločitev, z neprilagojeno in neprevidno vožnjo," še dodajajo in pozivajo, naj prebivalci dosledno spoštujejo vse ukrepe iz odlokov za zajezitev širjenja epidemije. 

Zavrč - smrtna prometna nesreča na cesti Ptuj Zavrc, pri gradu Borl - tovorno in osebno vozilo
Vestnik.si / Saso Bizjak
Fotografija je simbolična.

Bolj izpostavljenim skupinam udeležencev, kot so kolesarji ter vozniki motornih koles, štirikolesnikov ter drugih posebnih sredstev, naj uporabljajo zaščitna sredstva in se tako izognejo ravnanjem, ki povečujejo tveganje za nastanek poškodb. 

policija avp solidarnost