vestnik

Pomaga deset zdravstvenih delavcev iz ZD Ljutomer

M.H., 3. 4. 2020
Nataša Juhnov
Petnajst stanovalcev iz DSO Ljutomer so preselili v Bioterme Mala Nedelja.
Aktualno

V DSO Ljutomer 39 okuženih stanovalcev in trije zaposleni. Okužbe zasejane že veliko prej, učinek varovalnih ukrepov se bo poznal čez nekaj dni.

V Domu starejših občanov (DSO) Ljutomer so potrdili okužbo še pri sedmih stanovalcih in eni zaposleni. Skupaj imajo tako okuženih 39 stanovalcev in tri zaposlene. Do zdaj je bilo njihovo zdravstveno stanje dobro, bolnišnično zdravljenje pa je v času izbruha okužb v domu potrebovala ena bolnica, vendar izvorno ne zaradi okužbe, ki pa je bila pozneje prav tako potrjena. Ob tem je potrebno poudariti, da so bile vse novo odkrite okužbe zasejane že veliko prej in torej ne gre za rast, ki bi bila posledica neučinkovitosti varovalnih ukrepov. Po pričakovanju strokovnjakov se bo njihov učinek poznal čez nekaj dni, zagotovo pa okoli 10. aprila.

ljutomer, koronavirus, dom-starejših-občanov
Nataša Juhnov
Zaposleni z velikimi napori skrbijo za stanovalce. Pomaga jim deset zdravstvenih delavcev iz ZD Ljutomer.

Kot smo že poročali so petnajst stanovalcev, pri katerih so opravili teste in okužba ni bila potrjena, včeraj preselili v hiške turističnega naselja Bioterme, prav tako so napovedali, da bodo pri njihovi zdravstveni oskrbi pomagali zaposleni iz ljutomerskega zdravstvenega doma. V DSO Ljutomer se namreč ob povečevanju števila okuženih soočajo še s pomanjkanjem kadra in zato veliko obremenjenostjo zaposlenih.  Že v preteklem tednu so domu priskočili na pomoč trije zdravstveni delavci iz zdravstvenega doma, ena diplomirana medicinska sestra in dva zdravstvena tehnika, sedem pa jih prihaja na novo, od teh prav tako ena diplomirana medicinska sestra. Dva bosta dodatno pomagala zdravstvenemu osebju v domu, pet pa bo delalo v Biotermah. Skupaj jih bo torej deset, kar je tudi največ, kar je ljutomerski zdravstveni dom v zdajšnjih razmerah lahko ponudil.

dso-ljutomer koronavirus zd-ljutomer