vestnik

EHO Podpornica: Zaradi epidemije še večje povpraševanje po bolniških posteljah

A. N. R.R., 1. 3. 2021
Arhiv EHO Podpornica.
Skoraj vsako leto jim v Nemčiji podarijo bolniške postelje.
Aktualno

Zaradi covidnih bolnikov je v zadnjih mesecih še več povpraševanja po bolniških posteljah, kot minula leta, pravijo v Evangeličanski humanitarni organizaciji (EHO) Podpornica. Imajo že 400 postelj, ki jih brezplačno posojajo težjim bolnikom.

43035cdf9dfcc13cc56af158fac15114
Nataša Juhnov
Peter Andrejčak, predsednik EHO Podpornice.

Evangeličanska humanitarna organizacija (EHO) Podpornica, ki bolniške postelje brezplačno posoja tistim, ki imajo doma težje bolnike, trenutno razpolaga z nekaj manj kot 400 posteljami. Konec leta so iz Nemčije dobili skoraj sto dodatnih. Gre za električne postelje, ki omogočajo uporabnikom lažje prenašati posledice bolezni ali starosti, nam je povedal evangeličanski duhovnik Peter Andrejčak, predsednik EHO Podpornice.

bolniške-postelje, eho-podpornica, pomoč
Arhiv Eho Podpornice
EHO Podpornica je prejela blizu sto postelj iz Nemčije.

Lani novembra je EHO Podpornica postala bogatejša za 27 bolniških postelj, ki ji jih je podarila partnerska diakonija v Nemčiji, s katero na humanitarnem področju že vrsto let sodelujejo. Decembra so prejeli donacijo dodatnih 70 bolniških postelj iz Schorndorfa, Esslingena in Denkendorfa v Nemčiji. Za to donacijo so izjemno hvaležni društvu Gustav-Adolf Evangeličanske cerkve v Württembergu, Ulrichu Hirschu in Michaelu Proßu ter evangeličanskemu škofu Leonu Novaku, ki so poskrbeli za koordinacijo projekta.

bolniške-postelje, eho-podpornica, pomoč
Arhiv Eho Podpornice
Iz Nemčije je EHO-Podpornicaa prejela še blizu sto postelj.

Ker EHO Podpornica nima dovolj prostora za skladiščenje bolniških postelj, so se z županom Občine Hodoš Ludvikom Orbanom dogovorili za brezplačno uporabo nekdanjih carinskih prostorov na meji z Madžarsko. Od tam lahko tudi lažje usmerjajo povpraševanje po bolniških posteljah na večjem območju Goričkega. Vsak dan, tudi ob koncih tedna in praznikih, dobijo več klicev družin in posameznikov, da nujno potrebujejo bolniško posteljo.

Arhiv Eho Podpornice
Iz Nemčije je EHO-Podpornicaa prejela še blizu sto postelj.
bolniške-postelje eho-podpornica peter-andrejčak