vestnik

Pomoč na domu samo za najbolj potrebne

Majda Horvat, 21. 3. 2020
Nataša Juhnov
Dom starejših Rakičan (slika je simbolična)
Aktualno

Stanovalci Doma starejših Rakičan ne smejo več zapuščati prostorov doma. Sprehajajo se lahko po ograjenem vrtu oziroma so na zraku na terasi.

V največjem pomurskem domu za starejše v Rakičanu ter v njegovih enotah v Murski Soboti in Svetem Juriju na Goričkem, so uvedli stroge varovalne ukrepe, med katerimi je tudi prepoved zapuščanja prostorov za stanovalce. Stanovalci tako ne smejo več zapustiti prostorov doma, lahko pa se gibljejo na prostem na terasah ali v ograjenem vrtu ob stavbi. Prepoved velja tudi za vstopanje v stavbo, razen za zaposlene. 

Direktor Zoran Hoblaj je povedal, da zaposleni zdaj poskušajo več časa preživeti v pogovoru s stanovalci, poskrbeli pa so tudi za njihovo zdravje, saj jim zagotavljajo vsa zdravila, tudi tista, ki niso predpisana na recept. Poskrbeli so tudi za bogatejšo ponudbo sadja, napitkov in kave. Oskrba doma s prehranskimi artikli je namreč nemotena in jim ničesar tudi ne primanjkuje.

Pomoč na domu, ki jo prav tako izvaja Dom starejših Rakičan, je zagotovljena samo za najbolj nujne primere, nemoteno pa poteka dostavljanje kosil na dom.

dom-starejših rakičan korona omejitve