vestnik

Popoldan bo nevihtni piš bo v severovzhodni Sloveniji dosegal do 90 km/h. Nevihta s točo bo oplazila Goričko

Vestnik, 29. 6. 2020
Rok Horvat
Na Štajerskem, Koroškem in v Prekmurju lahko popoldan nastanejo krajevna neurja, močne nevihte s silovitimi sunki vetra, nalivi in točo.
Aktualno

Ozračje se bo danes ogrelo vse tja do 32 stopinj Celzija, v popoldanskih urah pa nas bo prešla hladna fronta.

Vremenoslovci spletnega portala Neurje.si napovedujejo, da bo čez dan jug Avstrije zajela hladna fronta, ki bo v popoldanskih urah dosegla sever Slovenije, do poznega večera pa prešla vso državo. V drugem delu dneva se bodo nevihte začele pojavljati v severnih predelih, prešle pa bodo večji del severne polovice Slovenije. Največ padavin je pričakovati prav v severovzhodni Sloveniji. 

"Pred prihodom hladne fronte se bo nad severovzhodno Slovenijo nabrala precejšnja zaloga potencialne konvektivne energije. V kombinaciji z ugodnimi vetrovnimi pogoji lahko na Štajerskem, Koroškem in v Prekmurju nastanejo krajevna neurja, močne nevihte s silovitimi sunki vetra, nalivi in točo," napovedujejo. Ob prihodu hladne fronte bo možen tudi močan nevihtni piš, sunki tega lahko v severovzhodni Sloveniji dosežejo hitrost od 70 do 90 kilometrov na uro. "Ob morebitnih predfrontalnih nevihtah lahko ob ugodnem razvoju nevihtne celice toča doseže debelino okrog 4 cm," še pravijo na Neurje.si. 

Ozračje se bo zvečer umirilo, padavine pa bodo postopno povsod ponehale.

vreme napoved slovenija