vestnik

(Poslanica superintendenta binkoštne cerkve) Luč, ki razsvetljuje, je prišla na svet

Daniel Grabar, superintendent Evangelijske binkoštne cerkve, 25. 12. 2022
Aleš Cipot
"Naj vas dobri Bog blagoslavlja, vam nakloni veličastno praznovanje in podeli vse dobro v novem letu," pravi Daniel Grabar.
Aktualno

Prazničnost zadnjih dni v letu nas vsakokrat postavlja pred izbiro načina praznovanja.

Navdani z novimi pričakovanji, ki se tako pogosto razblinijo v sivini nedorečenosti praznične resničnosti, prevečkrat ob vsem prazničnem blišču ostajamo nezadovoljni, brez pravega prazničnega utripa. Doživljanje vsakodnevnih življenjskih situacij ob stalnih pričakovanjih toplih besed najbližjih ostaja tudi med praznovanjem v naših srcih. Morda smo se s krutostjo resničnosti celo nekako sprijaznili, toda zakaj ne bi poskusili vsaj ob praznikih pričarati njihove drugačnosti, ki bi nas pospremila v vsa doživetja novega leta?

V iskanju resnične drugačnosti nam svetopisemsko sporočilo prihaja naproti s posebnim oznanilom: »Resnična luč, ki razsvetljuje vsakega človeka, je prihajala na svet.« Spodbuja nas, da svojo zaverovanost v prizadevanja lastnega ustvarjanja notranje polnine navežemo na veličino božičnega dogajanja. Božja ljubezen se kot novorojen otrok razodeva v luči, ki razsvetli temo tesnobnosti in skrbi ob lastni nemoči zaživeti v sreči in zadovoljstvu. Božična luč, ki razsvetljuje, nam po veri odpira nova obzorja. Naši duhovnosti, izražani s potrebo po svobodi, odgovornosti in življenjski orientaciji daje neobhodno moč v preprostosti življenjskih situacij doseči ideale duhovne polnine.

Razsvetlitev po luči, podarjeni ob božiču, odpira vsakemu, ki vanjo veruje, nove dimenzije. »Kot Božji izvoljenci, sveti in ljubljeni, si torej oblecite čim globlje usmiljenje, dobrotljivost, ponižnost, krotkost, potrpežljivost.« Sveto pismo s tem dokazuje možnost vzpostavitve drugačnega sveta. V želji, da bi tudi vas božično praznovanje z vero popeljalo v duhovnost, vam ob molitvi po Božji milosti želim blagoslovljeno praznovanje in doživeto veličino življenja vere z zdravjem in uspehi v novem letu. Naj vas dobri Bog blagoslavlja, vam nakloni veličastno praznovanje in podeli vse dobro v novem letu!

poslanica daniel-grabar božič