vestnik

Poslanica superintendenta Daniela Grabarja: Vera, ki ni prazna

A. Nana Rituper Rodež, 21. 4. 2019
Nataša Juhnov
Daniel Grabar, superintendent v Binkoštni cerkvi. 
Aktualno

V vpetost v izpolnjevanje vsakodnevnih zahtev sodobnega življenja ponovno prihajajo velikonočni prazniki. Pomladni čas nam je že namenil nekaj toplega sonca, dnevi se daljšajo, narava se razcveta. Vsepovsod prisotna nova življenjska energija nas spodbuja k aktivnostim.
Sledimo razmisleku začetnikov krščanstva. Apostol Pavel je v Svetem pismu zapisal: »Če pa Kristus ni bil obujen, je tudi naše oznanilo prazno in prazna vaša vera.« S tem nas je pozval k jasni opredelitvi, kaj bomo s sporočilom velike noči. V navajenosti praznovanja je enostavno preslišati veličastno sporočilo ljubezni, ki v velikonočnem jutru slavi zmago. Zmago ljubezni nad zlim, zmago pravičnosti nad pregrehami, zmago življenja nad smrtjo. Spomin na vstalega Kristusa, ki je bil pripravljen dati iz ljubezni svoje življenje za rešitev vsakega človeka, znova stoji pred nami in terja sprejetje ali zavračanje.
Sprejetje te danosti preprosto pomeni vero vanj. Vero, ki na pravih temeljih ni več prazna ideja človeka, ampak vstop v drugačno življenje, kjer božanskost daje moči v naših besedah in dejanjih preseči tudi tisto najboljše v človeku. Vera, ki ni prazna, zagotavlja drugačne medsebojne odnose in sprejemljivost pri Bogu, spravo s samim seboj in pot do pravih vrednot.
Naj bodo v letošnjem velikonočnem praznovanju vaša srca napolnjena z vero, ki ni prazna. Z vero, ki ohranja upanje in zagotavlja ljubezen. Mirno in blagoslovljeno praznovanje vam na temelju prave vere iz srca želim.
binkoštna cerkev daniel grabar poslanica ob veliki noči