vestnik

Pošta Slovenije: Zagotavljanje poštnih storitev bo prilagojeno

D. N., 16. 3. 2020
Arhiv
Fotografija je simbolična.
Aktualno

Pošta Slovenije je sprejela nekatere dodatne ukrepe glede poštnega prometa v državi. Med drugim poziva prebivalce, stranke in poslovne partnerje, da pošto obiščejo le v najnujnejših primerih.

Pošta Slovenije poziva vse stranke, da vstopajo v prostore pošte v omejenem obsegu, tam pa se lahko istočasno nahaja le toliko strank, kolikor je delujočih poštnih okenc. Prav tako pozivajo stranke, naj upoštevajo priporočeno medsebojno razdaljo, v primeru, da bodo vsa okenca zasedena, pa naj stranke počakajo pred vhodnimi vrati poslovalnice in vstopijo, ko se katero izmed okenc sprosti. V kolikor ta ukrep ne bo upoštevan, bodo zaposleni na pošti vstop v poslovalnice regulirali z občanim omejenim spuščanjem strank na pošto. 

Dodaten ukrep, ki so ga sprejeli in začne veljati z današnjim dnem, je, da bo način zagotavljanja določenih poštnih storitev prilagojen, zato obisk pošte ali osebnega kontakta z dostavljavcem ne bo nujen. Ti bodo namreč v hišne predalčnike naslovnikov vlagali tudi priporočena pisma. Za pisma, za katera je predpisana osebna vročitev s podpisom naslovnika ali pooblaščene osebe, bodo dostavljavci v hišnih predalčnikih naslovnikov puščali obvestila o možnosti prevzema pisma na pošti. Tudi po preteku roka za prevzem na pošti bodo dostavljavci vložili omenjena pisma v hišne predalčke brez potrditve prevzema, zato ne bo nujno, da hodijo stranke ta pisma iskat na pošto. 

Necenzurirano prenos
STA
Fotografija je simbolična.

Prav tako pozivajo poslovne stranke, še posebej spletne trgovce, da pri vročanju pošiljk do nadaljnjega svoje kupce usmerjajo na spletna plačila ter se izogibajo posebnim storitvam, kot so plačila po povzetju, povratnice ali podpis naslovnika. Tudi v primerih vročanja paketov bodo stranke pozvane k alternativnim vročanjem, torej prevzemanjem paketov na dogovorjenem mestu, kot so na primer vhodi v stavbe, pred garažo. "Storitve, kot so vnos oziroma odvoz blaga v stanovanje naslovnika pa se do nadaljnega ne bodo izvajale," so še zapisali. 

V prihodnjih dneh se sicer pričakuje prilagoditev delovnih časov pošt ali preusmerjanje uporabnikov na druge pošte ali na določeno pošto, prav tako pa zaprtje določene poslovalnice za krajši ali daljši čas. Vse spremembe bodo označene na vhodnih vratih poslovalnic. 

pošta-slovenije poštne-storitve