vestnik

Lions klub Lendava pomagal trem pogumnim otrokom Luciji, Ivanu in Luki

A. N. R. R., 4. 10. 2021
Arhiv Lions klub Lendava-Lendva
Akcija Trije mušketirji, ki jo je za male borce Lucijo, Ivana in Luko pripravil Lions klub Lendava, je obrodila sadove. Foto Arhiv kluba
Aktualno

Lions klub Lendava za male borce, ki jih je bolezen prikrajšala za brezskrbno otroštvo, zbral 9120 evrov

»Uspešno smo zaključili dobrodelno akcijo Trije mušketirji, s katero želimo pomagati Luciji, Ivanu in najmlajšemu Luki, trem kljub bolezni veselim, navihanim in zelo pogumnim otrokom, ki so zaradi zdravstvenega stanja prikrajšani za otroštvo, kakršno imajo vrstniki,« je povedal Matej Zadravec, predsednik Lions kluba Lendava. Še posebno so z uspešno izvedbo dobrodelne akcije zadovoljni zato, ker je bila to njihova prva tovrstna akcija oziroma dobrodelni dogodek, ki so ga zaradi epidemioloških ukrepov v celoti izvedli v virtualnem okolju.

lions-klub-lendava, matej-zadravec, tirje-mušketirji
Arhiv Lion klub Lendava-Lendva
Akcija Trije mušketirji, ki jo je za male borce Lucijo, Ivana in Luko pripravil Lions klub Lendava-Lendva.

Posneli so polurno oddajo, v kateri so glavni junaki Luka, Ivan in Lucija pokazali svoje aktivnosti, kaj jih veseli, kaj radi počnejo ter kako ohranjajo svoje zdravje, se pripravijo za različne zdravstvene posege in se rehabilitirajo po njih, njihovi starši pa so predstavili tudi, kaj vse jih še čaka. »Oddajo si je ogledalo presenetljivo veliko ljudi in prijetno nas je presenetilo, da smo v lokalnem okolju in tudi širše zbrali kar 9120 evrov, ki jih bomo pravično razdelili med naše tri mušketirje, da bi jim omogočili bolj kakovostno zdravljenje in več nujno potrebnih terapij,« nam je še povedal Zadravec.

lions-klub-lendava, matej-zadravec, tirje-mušketirji
Arhiv Lion klub Lendava-Lendva
Akcija Trije mušketirji, ki jo je za male borce Lucijo, Ivana in Luko pripravil Lions klub Lendava-Lendva.

Starši treh malih borcev so hvaležni in presrečni, da so se mnogi odzvali, prav pozitivno vzdušje, ki je spremljalo dobrodelni dogodek, pa jim daje še več energije in motivacije pri vsakdanu in pri izzivih, s katerimi se spoprijemajo. Dobili so občutek, da je širša skupnost s svojo pozitivno energijo kot veter v jadra pri razvoju treh malih junakov, ki imajo redke oziroma prirojene bolezni in jih v prihodnje čakajo zahtevni posegi in terapije, so rekli starši. Med drugim se Ivan pripravlja na operacijo v tujini, prav tako v tujino na dodatno rehabilitacijo odhaja Luka, Lucija pa ima na svojem urniku precej gibalnih terapij. Zbrana sredstva jim bodo v veliko pomoč pri razvojnih terapijah, rehabilitacijskih aktivnostih in drugih stroških, ki so z izvedbo teh povezani.

dobrodelnost trije-mušketirji lions-klub-lendava