vestnik

Prekmurka je pred parlamentom prižgala svečo novi vladi: "Skrbi me, kam to vodi"

T. L., 23. 3. 2020
Vestnik
Tudi Prekmurka prižgala svečko pred parlamentom.
Aktualno

Pred parlamentom so nekateri, ki se ne strinjajo z novo vlado, prižgali svečo.

Včeraj od 17. ure naprej so pred parlamentom v Ljubljani prižigali sveče za vlado, in sicer kot simbol nestrinjanja z dejanji nove vlade. Dogodek #SvečaZaVlado, ki je nastal na Facebook profilu »V Sloveniji sem doma«, sicer ni bil množičen, je pa bil toliko bolj pristen.

Prižgali svečko za vse, ki jih postaja strah v lastni državi

Kot piše v vabilu, »to ni bil shod, zborovanje ali druženje, to je bil prižig svečke ob smrti demokracije.« Organizatorji so posameznike pozvali, naj se ne zadržujejo in družijo z drugimi, da ne bi kršili zakona in ogrozili svojega ali zdravja koga drugega. Sveče pa gorijo za vse, ki ne bodo mogli plačevati položnic, so odpuščeni, se bojijo prihajajoče diktature, nemočno spremljajo vladno zaposlovanje s sumljivo preteklostjo, bodo odpuščeni, delajo v prvih bojnih vrstah, jih skrbi blokada novinarjev do informacij, ki se bojijo, da bi bila Slovenska vojska prisiljena posredovati proti lastnemu narod in za vse obolele za covid-19, še piše v pobudi. Med tistimi, ki so se podali na Trg republike, je bila tudi bralka iz Prekmurja.

Kot nam je povedala, je svečko prižgala, ker bi rada opozorila novo vlado, da bodo številni zaradi novih ukrepov dosegli dno in bodo v primanjkljaju. Nova vlada ni bila izbrana s strani ljudstva, prav tako na vodilne položaje postavlja svoje kadre, ki niso strokovnjaki na teh področij. "Skrbi me, kam to vodi," zaključi.

FB profil "V Sloveniji sem doma"
Svečko je prižgala tudi bralka iz Prekmurja, ki se ne strinja z ukrepi nove vlade.
svecazavlado nestrinjanje sveča prižig nova-vlada