vestnik

To je predlagana kandidatka za vodenje soboške obrtne zbornice do izteka mandata

Majda Horvat, 19. 8. 2022
Vanesa Jaušovec
Verica Banfi
Aktualno

Skupščina OOZ Murska Sobota o predlogu pisno odloča do ponedeljka. Evidentiranje kandidatov za volitve v organe zbornice za nov mandat traja do 10. oktobra.

Skupščina območne Obrtno-podjetniške zbornice (OOZ) Murska Sobota na korespondenčni seji, ki poteka prav zdaj in bo trajala do ponedeljka, 22. avgusta, odloča o zastopanju zbornice do konca štiriletnega mandatnega obdobja. Ta se izteče konec tega leta. To je potrebno zaradi smrti dosedanjega predsednika Vlada Mandiča. Seja skupščine je bila razpisana v skladu s statutom zbornice in na predlog upravnega odbora.

Z namenom, da se ne razpisujejo volitve za predsednika za preostanek mandata, člani skupščine torej dopisno odločajo o predlogu sklepa, da se pooblasti podpredsednico Verico Banfi, da predstavlja in zastopa OOZ Murska Sobota do konca mandatnega obdobja 2018-2022 .



Skupščina OOZ Murska Sobota pa je na redni seji, ki je potekala 7. junija, že tudi sprejela sklep o razpisu volitev v organe OOZ Murska Sobota za mandatno obdobje 2022-2026, in sicer za poslance skupščine, predsednika zbornice in člane nadzornega odbora. Evidentiranje kandidatov poteka do 10. oktobra.

Verica Banfi je po volilni skupščini Obrtne zbornice Slovenije (OZS), ki je bila izvedena 4. julija, postala tudi članica upravnega odbora krovne obrtniške organizacije. Skupaj z njo je v tem organu iz Pomurja še Marjan Koren, predsednik OOZ Lendava.

ooz-murska-sobota skupščina volitve verica-banfi