vestnik

Pretresljivo: Surovo ravnanje z otroki je razkril posnetek

Vestnik.si, 3. 10. 2018
Aktualno

Surovo ravnanje z otroki v ljubljanskem vrtcu, domnevne zlorabe policija že preiskuje. 

TV Slovenija razkriva surovo ravnanje z otroki v ljubljanskem zasebnem zavodu za varstvo otrok Kengurujčki. Iz posnetkov, ki so jih pridobili v uredništvu, je razvidno, da so v vrtcu z otroki ravnali surovo in skrajno neprimerno, pišejo na portalu TV Slovenija.


Otroke, stare od 11 mesecev do 4 leta, so v vrtcu, da se ne bi slišalo njihovega joka, prisilno umirjali tako, da so jih tesno povijali v rjuhe. Srhljivi prizori razkrivajo, kako so otroka, tesno povitega tudi čez glavo, položili v posteljico in nanj položili vzmetnico, je poročala TV Slovenija.


Otroke naj bi tudi prisilno hranili. Zadevo že preiskujeta policija in inšpektorat za šolstvo, vrtec je zdaj zaprt, saj so ogorčeni in močno prizadeti starši otroke že izpisali iz vrtca. Starši iz razumljivih razlogov želijo ostati anonimni. "Moja hčerka, 11-mesečna deklica, je na tem najbolj srhljivem posnetku, kjer je zvezana z rjuho, tudi čez glavo, položena v posteljico in čez njo je bil dan jogi. Jaz zares ne morem še verjeti, da se je to zgodilo. Ne morem spati, odkar sem izvedela za te zlorabe. Upam, res upam, da ta zgodba ne bo pustila nobenih posledic,"je za televizijski Dnevnik povedala sogovornica.
Surovo ravnanje z otroki sicer razkriva posnetek TV Slovenija.

Shutterstock
Na policiji so potrdili, da obravnavajo prijavo nepravilnosti v enem od vzgojnih zavodov na območju Ljubljane.
vrtec ljubljana policija temno