vestnik

Priplesali so vse do prvih mest

Vida Toš, 16. 4. 2018
Arhiv Plesne šole Urška Pomurje
Na 8. Inter Dance Festu v Sarajevu je nastopilo nekaj manj kot tri tisoč plesalk in plesalcev iz 7. držav.
Aktualno

Plesna šola Urška Pomurje se je iz Sarajeva, kjer je bil osmi Inter Dance Fest, vrnila z odličnimi rezultati, z nekaj medaljami in številnimi izkušnjami.

Minuli konec tedna je v Sarajevu potekal osmi Inter Dance Fest, na katerem je nastopilo nekaj manj kot tri tisoč plesalk in plesalcev iz sedmih držav. Med njimi so, kot so povedali organizatorji, bili tudi številni državni prvaki in finalisti evropskih ter svetovnih prvenstev.


36dd0ada86ef93cecee32cab440f0012
Arhiv Plesne šole Urška Pomurje
Tekmovali so v različnih modernih plesih.


Na festivalu so zaplesali tekmovalci, ki so bili stari od šest pa vse do 50 let in sicer v različnih modernih plesih: od hip hopa, disco dancea, jazza, streeta, show in break dancea, electric boogieja, salsa showa, zumba showa, pa tudi belly dancea in še mnogih drugih.

06903b62603cfe992296cd4ba3099ead
Arhiv Plesne šole Urška Pomurje
Na festivalu so zaplesali tekovalci, ki so bili stari od šest pa vse do 50 let.


V Sarajevo so se odpravile tudi plesalke in plesalci Plesne šole Urška iz Pomurja in se domov vrnili zelo veseli, saj so poleg ostalih dobrih rezultatov že prvi dan dobili tudi pet medalj. Prvo mesto v disco solo deklice 1 je dobila Lina Stanek, prav tako prvo mesto v disco solo deklice 2 pa Elena Šonaja. Drugi v kategoriji duo člani sta bili Brina Godec in Gloria Makovec, prav tako drugi v duo otroci pa sta bili Elena Šonaja in Ela Hozjan. Tretje mesto med solo mladinkami pa si je priplesala Lana Tivadar. Poleg teg so se še številne druge plesalke iz omenjene plesne šole uvrstile na druga odlična mesta.

d1bc1670e0352669d264f15cea9bb327
Arhiv Plesne šole Urška Pomurje
Plesalke plesne šole Urška Pomurje so se na festivalu dobro odrezale.


Drugi dan so na stopničkah stale: Lana Tivadar s prvim mestom v modern solo, tretji sta bili v duo modern Gloria Makovec in Brina Godec, tretje mesto pa si je priplesala tudi mala skupina modern, v kateri so Maja Pučko, Maša Mežan, Zala Šabjan, Ana Maučec in Mia Hozjan.

6b1a841796914d3fbfa8ba45c7317a31
Arhiv Plesne šole Urška Pomurje
Na festivalu so bili tudi številni državni prvaki in finalisti evropskih ter svetovnih prvenstev.

Arhiv Plesne šole Urška Pomurje
Plesalke plesne šole Urška Pomurje so si priplesale tudi nekaj medalj.
Plesna šola Urška Pomurje 8. Inter Dance Fest Sarajevo