vestnik

Prva liga se vrača v Pomurje

Tomo Köleš, 21. 7. 2018
Aleš Cipot/fotolens.si
Aktualno

Do tekme Mura - Triglav Kranj je še manj uro in pol (začetek ob 18.00). Sobočani se tako po petih letih oz. 1882 dneh vračajo v slovensko prvo ligo. Spremljajte z nami, kaj se bo dogajalo pred in med tekmo.

- Ob 16.00 so se na Trgu zmage v Murski Soboti začeli zbirati organizirani navijači Mure Black Gringosi, ki se bodo od tod odpravili na stadion Fazanerija.



926522aa3fd9916b655d7dc164ac445f
Foto Zauneker
Navijači Black Gringos.



- Vrata stadiona Fazanerija so se odprla ob 16.30.

-Parkirišče pred stadionom bo zaprto, prav tako bo prepovedano parkirati na Razlagovi ulici. Priporoča se uporaba javnih parkirišč v okolici stadiona, kot so pri vojašnici, lokalu Spartacus, zdravstvenem domu in OŠ I Murska Sobota. Ali pa prihod na tekmo peš ali s kolesom.

- Vstopnice se bodo prodajale še do konca prvega polčasa.

- Cena vstopnic:glavna tribuna 10 evrov,južna in severna tribuna 8 evrov, stojišča 5 evrov,otroci starejši od 6 let: 4 evre.

- Sedežni red bo v prvi ligi oštevilčen.



- Pričakuje se tudi obisk manjše organizirane skupine navijačev Triglava.

- Zadrževanje v okolici stadiona bo možno samo z vstopnico.

- Obe moštvi napovedujeta zmago, obema pa je glavni cilj obstanek v prvi ligi. Nekateri navijači Triglava pravijo, da bodo na gostovanju pri Muri zadovoljni že s točko.

0d5c65db863e26dee8541e232f867dbf
Sašo Bizjak
Tudi igralci Triglava napovedujejo boj za vse tri točke.


- Obe ekipi poudarjata zelo dobre priprave.

- Veliko vprašanje je, če in kdaj bodo padavine prišle nad stadion Fazanerija in morda nekoliko pokvarile nogometni praznik. Doslej so vse današnje padavine, ki so se pomikale proti severovzhodu, razpadle že pred prihodom v Mursko Soboto. Nova gmota se ob 16.25 pomika proti severovzhodu od Celja naprej.

- Kako številčen bo obisk na uvodnem nastopu Mure?

- Igranje ob sobotah Muri v 2. SNL ni prineslo najbolj želenega rezultata, saj je oba domača poraza (Krka, Drava) doživela ravno v soboto.

- Prvoligaški članski nogomet so od Murinih igralcev v preteklosti že izkusiliŽiga Kous, Dejan Kurbus, Matic Maruško, Amadej Maroša, Nino Kouter in zdajšnji kapetan Alen Kozar.

nogomet mura Triglav Kranj pred tekmo