vestnik

Prvo družinsko srečanje Klemenčičevih

F. K., 11. 6. 2018
Arhiv Družine Klemenčič
Poroka Franca in Terezije Klemenčič.
Aktualno

Naslednikov Franca in Terezije Klemenčič je šestinšestdeset     

Pred dobrimi osemdesetimi leti sta se v cerkvi svetega Petra v Gornji Radgoni poročila Franc in Terezija Klemenčič; Terezija se je pred poroko pisala Hamler.

d08dff03b70d8ecb0ab8f6901f3e13c3
Arhiv Družine Klemenčič
Poroka Franca in Terezije Klemenčič.


Po poroki sta se vselila v hišo v Črešnjevcih 236, v kateri je bil je bil desetletja prej rojen tudi duhovnik, zgodovinar, cerkveni pisatelj, pesnik in narodni buditelj Anton Krempl. V njegov spomin je na pročelju hiše še vedno spominska plošča, ki so jo postavili, ker je Krempl s svojo knjigo Dogodivščine Štajerske zemlje želel, da bi Prleščina postala uradni slovenski jezik.


Zakonca Klemenčič sta imela deset otrok, trenutno jih živi še sedem. Skupno pa imata 66 naslednikov in večina teh se je v prvič srečala »na ulici« v Noričkem Vrhu, med hišami njunih štirih otrok. Srečanje je bilo približno 200 metrov oddaljeno od Klemenčičeve domačije v Črešnjevcih. Ob tem so se ob Klemenčičevi domačiji spominsko fotografirali; ob tem so poskušali ujeti podobnost iz leta 1962, ko je bila narejena fotografija takratne Klemenčičeve družine.

d3e227935cb77066bfd65954bf740c19
Franci Klemenčič
Družinsko srečanje Klemenčičevih.
Ob druženju so ugotovili tudi, da nasledniki Franca in Terezije Klemenčič ne bodo še tako kmalu izumrli, saj je med njimi več kot 20 otrok, ki še obiskujejovrtec ali osnovno šolo.

Franci Klemenčič
Družinsko srečanje Klemenčičevih. 
družinsko srečanje