vestnik

Leljak bo do torka sprejel odločitev o referendumu

Vestnik, 24. 6. 2020
Vestnik.si
Občinski svetniki so se seznanili s pobudo za razpis referenduma.
Aktualno

Na petnajsti redni seji Občine Radenci je župan Roman Leljak občinske svetnike seznanil s pobudo za referendum, ki jo je kot prvopodpisani predal Franc Vukajč.

Po začetnih zapletih je skupina 127 občanov, kot je ocenil župan, predala formalno pravilno napisano pobudo. »V roku osmih dni oziroma do torka bomo sprejeli odločitev o nadaljnjem koraku, o tem pa bom obvestil občinski svet in podpisnike,« je še povedal na občinski seji in dodal, da je na vsako odločitev možna pritožba oziroma obstaja možnost pravico iskati preko upravnega sodišča oziroma drugih institucij.
Titova cesta je zgodovinsko dejstvo
Referendumsko vprašanje, zapisano na pobudi, se glasi »Ali ste za to, da se razveljavi Odlok o spremembah in dopolnitvah odloka o imenovanju ulic in naselij v zdraviliškem kraju Radenci, ki ga je občinski svet sprejel dne 28. 5. 2020. Z navedenim odlokom se je Titova cesta preimenovala v Cesto osamosvojitve Slovenije.« Pobudniki pa so tudi razložili, zakaj ne želijo preimenovanja. »Ker je Titova cesta zgodovinsko dejstvo, na kateri so do sedaj in bodo lahko tudi v bodoče gradili svojo bodočnost. Ker je in bo v bodoče v Radencih dovolj ulic, ki se bodo lahko poimenovale Cesta osamosvojitve Slovenije, in pri tem ne bo nihče oškodovan. Ker menimo, da gre za popolnoma nepotrebno provokacijo župana,« je zapisano med drugim.

radenci, roman-leljak
M.V.
»Zapleta se popolnoma nepotrebno. Vse to nam bo vzelo veliko časa, nepotrebno pa nastaja tudi precej osebnih žalitev,« pa o vsem tem meni župan Leljak.

Podal je kazensko ovadbo
»Zapleta se popolnoma nepotrebno. Vse to nam bo vzelo veliko časa, nepotrebno pa nastaja tudi precej osebnih žalitev,« pa o vsem tem meni župan Leljak. Kot je povedal, je zoper Franca Vukajča podal kazensko ovadbo zaradi blatenja imena. »Na svoje stroške sem svojim odvetnikom naročil, da spremljajo vse, kar se dogaja na družbenih omrežjih,« je pojasnil in dodal, da bo zoper vse, ki ga bodo označevali za ustaša ali pošiljali čez mejo, podal ovadbe.»Nihče nima pravice žaliti nekoga, ki je z večino glasov občanov izvoljen za župana,« je zaključil.
radenci referendum