vestnik

Radgonski veterani so se poklonili Vikiju 

Tomo Köleš, 15. 4. 2018
Oste Bakal
Aktualno

Minilo je žalostno leto dni, odkar je na nogometnem igrišču ŠNK Radgona prenehalo biti srce dolgoletnega radgonskega nogometaša Viktorja Lipiča – Vikija.

Skupaj s svojimi prijatelji, radgonskimi nogometnimi veterani, je imel v petek, 13. aprila 2017, tradicionalni petkov trening, ki ga žal ni končal, saj mu je postalo slabo, nekaj minut pozneje pa je tudi umrl, in to dobre tri mesece pred svojim Abrahamom. Bilo je zelo žalostno, a ga prijatelji nogometaši niso pozabili, saj so ob prvi obletnici Vikijeve smrti obiskali njegov prezgodnji grob na radgonskem pokopališču. Prižgali so sveče in se poklonili njegovem spominu, nato pa na radgonskem nogometnem stadionu, ŠRC Trate, kjer je Viki umrl, odigrali še prijateljsko spominsko tekmo.
Več kot 30 nekdanjih nogometašev, ki so nekoč igrali skupaj s pokojnim Viktorjem, bodisi pri NK Radgona, bodisi pri KMN Sahara in KMN Tiha voda, so se podelili med bele in modre ter se v spomin na Vikija medsebojno "udarili" na terenu. Na koncu so slavili tisti, ki so bili v belih majicah, a izid ni bil najbolj pomemben. Beli so v povprečju bili pet do šest let mlajši kot modri, nekateri izmed belih pa še aktivno igrajo, tako veliki kot še bolj mali nogomet. Najmlajši je bil član ekipe belih, 30-letni Marko Šmelc, najstarejši pa član ekipe modrih, kar četrt stoletja starejši Janez Lovrec, ki jih šteje 55.
Tekmo Modri – Beli 2 : 6 (0 : 2) je sodil še en veteran, namreč Branko Kocbek.


Strelci: Simon Kreft in Mitja Rous za modre ter Goran Logar (3), Emil Horvat, Nenad Dolgov in Tomi Vrbnjak za bele.
Modri: Simon Ketiš, Marko Hari, Željko Gaševič, Janez Lovrec, Martin Rihtarič, Sebastjan Košar, Bojan Potisk, Rudi Hajdinjak, Marko Peterka, Mitja Rous, Danilo Matjašec (Roman Kaučič, Simon Kreft, Bojan Erlih, Bojan Gjergek, Darko Fekonja).
Beli: Matjaž Husar, Tomi Vrbnjak, Simon Štrakl, Nešo Vukotič, Mitja Žnidarič, Vlado Mauko, Darjan Slavic, Marko Šmelc, Goran Logar, Nenad Dolgov, Emil Horvat (Mitja Satler, Robi Pintarič, Renato Hvalec, Bojan Belna, Milan Kozar, Marko Mastinšek).


Kakorkoli že, radgonski nogometni veterani niso pozabili na svojega prijatelja, ki je umrl pred očmi mnogih izmed njih. Po tokratni tekmi pa so se med druženjem ob pivu dogovorili, da bodo podobno tekmo odigrali vsako leto na obletnico Vikijeve prezgodnje smrti.

e795a437805fd383334ee1ff8cf84235
Nataša Juhnov
Članska ekipa ŠNK Radgona je po zmagi nad Turniščem in remijem s Črenšovci z zadnjega skočila na 10. mesto 3. SNL - vzhod.

ŠNK Radgona Viki Lipič obletnica smrti veterani